Datum: 23-09-2020 - 12:02
08
aug
'20
GroenLinks raadslid Cynthia Maan vanaf september met zwangerschapsverlof, Ton Hoffmans tijdelijke vervanger.
Geschreven door GroenLinks Noordwijk

GroenLinks raadslid Cynthia Maan vanaf september met zwangerschapsverlof, Ton Hoffmans tijdelijke vervanger.

Gemeenteraadslid Cynthia Maan (GroenLinks) is zwanger en gaat in september met verlof. Haar plek wordt tijdelijk ingenomen door het huidige commissielid Ton Hoffmans. Maan laat weten dat zij in oktober haar tweede kind verwacht en tot eind december 2020 vol vertrouwen het raadswerk aan de ervaren rot Ton Hoffmans overdraagt. Maan: “Ik werk sinds...

mijn aantreden heel goed en prettig samen met Ton. Als commissielid is hij al uitstekend ingevoerd om mijn werk tijdelijk over te nemen. Met al zijn ervaring, visie en inzet zal hij de missie van GroenLinks om Noordwijk duurzamer en socialer te maken zeker weten uit te dragen en vorm te geven.”

Ton Hoffmans is mede-oprichter van de GroenLinks afdeling Noordwijkerhout en heeft sindsdien ongeveer alle te vervullen functies in de lokale afdeling bekleed. Na de fusie met Noordwijk was hij enige tijd voorzitter van de nieuwe afdeling. Een rol die hij na de verkiezingen – graag - verruilde voor zijn huidige, commissielid in het nieuwe Noordwijk.

Hoffmans heeft een achtergrond als verpleegkundige bij de psychiatrische instelling Sint Bavo. Buiten zijn werk heeft hij een lange historie van inzet voor de samenleving. Onder meer als bestuursvoorzitter van jongerencentrum X-out, mede-oprichter en voorzitter van ‘Werkwinkel De Tweede Kans’ in De Zilk en als secretaris van ‘Landschap Duin- en Bollenstreek’.

Groen Links heeft momenteel twee zetels in de gemeenteraad. Naast Maan is Louis Koppel raadslid en fractievoorzitter voor die partij.

Foto's Sandra Aartman.