Datum: 23-09-2020 - 12:25
07
aug
'20
NIEUW: Bloemenstreek Fietstour laat het mooie van de Bollenstreek zien.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

NIEUW: Bloemenstreek Fietstour laat het mooie van de Bollenstreek zien.

Een select gezelschap startte woensdag 5 augustus bij station Hillegom met de try out van de 60 km elektrische fietstour 'Bollenstreek wordt Bloemenstreek - de mooiste fietsroute van de Bollenstreek'. Dit deden zij met een lokale streekgids die verhalen vertelde over bloemen en historie. De Bloemenvelden streektour laat zien dat de Bollenstreek meer is dan alleen bloemen...

oude landgoederen, zee, duinen, bos en natuurlijk ook heel veel bloemen. De fietstour van ongeveer 60 km brengt de fietsers langs (zomer) bloemen en oude landgoederen, door bossen en duinen en vooral over de geestgronden waar het hele jaar prachtige bloemen bloeien. Je ziet ook de zee, duinen en historie van Holland met kastelen, ruïne(s) en landgoederen.

Verdere algemene informatie.
• Van 11-8 t/m 15-11 beschikbaar en is vanaf nu al eenvoudig online te boeken
• Inclusief elektrische fiets en helm

inclusief:
- huurfiets + helm
- 1x koffie onderweg
- lunch pakketje (1 broodje, sapje, + iets zoets), water en fruit oid zelf meebrengen
- 1x Dahlia uitleg en maken van bloemenverrassing (bij Fred de Meulder - Ilovedahlia.nl)

Prijs € 75,- p/p - t/m 31 augustus: prijs € 60,-.

Heb jij ook zin om op de fiets te stappen en de Bollenstreek wordt Bloemenstreek te ontdekken? Boek dan jouw Bollenstreek wordt Bloemenstreek Fietstour eenvoudig online. Je kunt de tour ook meefietsen met je eigen elektrische fiets (€ 25,- korting), breng dan wel ook je oplader mee. De route is 60 km, de meeste fietsen halen dat net. En sommige fietsen net niet! Je weet pas echt hoe mooi Nederland is na deze Bollenstreek wordt Bloemenstreek Fietstour!

Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bollenstreek wordt Bloemenstreek laat zien dat (bijna) het hele jaar door er prachtige bloemen in de velden staan rondom Keukenhof. In het voorjaar met krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten. En in de (na) zomer met bijzondere en moderne soorten als Agapanthus, Alliums, Calla’s, Dahlia’s en Gladiolen. Bloemen die het weelderig doen in de geestgronden; het afgegraven duingebied langs de Noord en Zuid Hollandse Kust.

Hier vind je ook de geschiedenis van de graven van Holland en beleef je hoe Keukenhof ooit niet meer was dan het Keukenduin waar Jacoba van Beieren vanuit haar Jachtslot Teylingen op het wild voor de keuken jaagde. Hollandse historie en bloemen. We hebben deze fietstocht speciaal voor de elektrische fiets ontwikkeld, zodat je op een comfortabele manier een mooi overzicht krijgt van wat deze prachtige streek het hele jaar door te bieden heeft.

Deze fietstour is beschikbaar tot 15 november. Als het regent breng je zelf je regenkleding mee. Je mag altijd gratis annuleren. De Nederlandse gids uit de streek neemt je mee langs de mooiste bloemenvelden, het prachtige duin en andere bezienswaardigheden.....

Dit krijg je te zien tijdens de Bollenstreek wordt Bloemenstreek Fietstour:
• Veel bloemen en bloeiende vaste planten
• Historische Bollenschuren; waaronder de Groene Bollenschuur Hillegom
• Hollandse Molens
• Oude landgoederen – Hof van Hillegom, Kasteel Keukenhof Lisse, Landgoed Sancta Maria, Dyckenburch en Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.
• Voormalige vestingen – ‘t Huys Dever en Ruïne van Teylingen
• Historische Trekvaart Haarlem-Leiden
• Bossen, Duinen en Zee
• Streekmuseum Veldzicht, Boerderijwinkel Elsbroekerwei, Chocolaterie Pierre
+ in het Dahlia seizoen (11/08 – 15/10: de bloemensiertuinen bij De Tulperij & Ilovedahlia.nl
• in alle periodes wordt de tour zo nodig aangepast zodat er zoveel als mogelijk langs bloeiende bloemen en vaste planten wordt gefietst.

Afstand: ca. 60 km (09.30 uur – 14.00 uur) - ca. 4,5 uur.

Heb jij ook zin om op de fiets te stappen en de Bollenstreek wordt Bloemenstreek te ontdekken? Boek dan jouw Bollenstreek wordt Bloemenstreek Fietstour eenvoudig online. Je kunt de tour ook meefietsen met je eigen elektrische fiets (€ 25,- korting), breng dan wel ook je oplader mee. De route is 60 km, de meeste fietsen halen dat net. En sommige fietsen net niet! Je weet pas echt hoe mooi Nederland is na deze Bollenstreek wordt Bloemenstreek fietstour!

Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

P+R Station Hillegom, t/o 1e Loosterweg 32, 2182 BM Hillegom, Nederland.
Afstand ca. 60 km.
Start 09.30 uur - NS Hillegom P+R.
Einde ca. 16.45 uur - zelfde plaats.

Bekijk de fietsroute, klik hier..

Een goede fiets kopen of huren in Noordwijkerhout? Jan van Dam de Fietsspecialist geeft uw graag advies. 

Foto's PR.