Datum: 23-09-2020 - 12:53
05
aug
'20
Zeventig seconden-winnaar Dirk de Rooij winkelt voor de Voedselbank Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)
Geschreven door Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout

Zeventig seconden-winnaar Dirk de Rooij winkelt voor de Voedselbank Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)

Zeventig seconden winkelen in een grotere en volledig nieuw ingerichte supermarkt vereist een gedegen voorbereiding. Zeker nog eens in ogenschouw nemende, dat je je gewonnen prijs aan 'het goede doel’ wilt besteden. Het goede doel is in dit geval de Voedselbank Noordwijkerhout. De zeventig seconden-winnaar heet Dirk de Rooij. Op 4 augustus om 7.30 uur is het zover! Maar er blijven toch nog wat vragen onbeantwoord....

“Waar hebben jullie als Voedselbank behoefte aan? Waar kan ik alles vinden binnen de nieuwe ingerichte Vomar supermarkt aan de Kornoeljelaan”? Als extra handicap krijgt Dirk nog eens mee, dat hij per onderdeel slechts één product uit de schappen mag trekken. Voor de Voedselbank gaat het om de lang houdbare producten, zoals soepen en groenten in pot of blik.

Na een snelle winkeloriëntatie snelt Dirk zich door de supermarkt en na 70 seconden heeft hij voor € 111, - aan producten in zijn winkelwagentje gedumpt. Een prachtig resultaat, waarmee de Voedselbank Noordwijkerhout enorm geholpen is. De Voedselbank Noordwijkerhout dankt Dirk voor dit geweldige gebaar, maar plaatst ook graag een oproep richting de lokale bevolking.

Normaal gesproken organiseert de Voedselbank een inzameling bij alle supermarkten van Noordwijkerhout. Helaas is dit voor 2020, in verband met Corona, niet mogelijk! Wilt u ook iets betekenen? Wij kunnen eigenlijk alles wel gebruiken en inzetten voor mensen die afhankelijk (geworden) zijn van de Voedselbank. Iedere donderdagmiddag zijn er vanaf 14.00 uur vrijwilligers actief bij de Voedselbank. Het adres is: Dr. Poelslaan 5 te Noordwijkerhout.

Foto's en filmpje PR.