Datum: 23-09-2020 - 10:52
05
aug
'20
Noordwijkse Reddingsbrigade geeft cursus mui zwemmen: Leer veilig zwemmen in zee met stroming en muien.
Geschreven door Noordwijkse Reddingsbrigade

Noordwijkse Reddingsbrigade geeft cursus mui zwemmen: Leer veilig zwemmen in zee met stroming en muien.

Op donderdag 13 augustus zal de Noordwijkse Reddingsbrigade onze jongeren de gevaren van onze Noordzee laten ervaren. Deze workshop is bedoeld om de bewustwording m.b.t de gevaren van de zee onder deze jongeren te vergroten. Allereerst zal er worden gestart met een stukje theorie. Daarin wordt meer uitgelegd over stromingen, zandbanken, muien en andere gevaren van de zee....

Daarna gaan de jongeren onder begeleiding de zee in om de opgedane theorie in praktijk te brengen. Ouders zijn van harte welkom om hun kinderen daarbij te begeleiden. De Noordwijkse reddingsbrigade heeft ook een speciale folder uitgebracht om de gevaren van muien en stroming onder de aandacht te brengen, zie foto's onder het artikel.

Hoe is het ontstaan
Het project is ontstaan door de roep van een bezorgde moeder. Zij vond het onverantwoord om haar kind alleen naar het strand te laten gaan, ondanks de behaalde zwemdiploma’s. Helaas kon zij geen geschikte cursus of training vinden en legde haar vraag neer bij een raadslid van de gemeente Noordwijk. Dit heeft geresulteerd in deze workshop, die geheel vrijwillig word georganiseerd door de Noordwijkse Reddingsbrigade. Opgeven voor de workshop kan via dit formulier.

Voor wie is het bedoeld
– Kinderen vanaf 10 jaar en in het bezit van hun zwemdiploma.
– Ouders van deze kinderen.

Opgeven kan voor deze data
– Donderdag 13 augustus 1e sessie 17:15 tot 18.45.
– Donderdag 13 augustus 2e sessie 18:45 tot 20.15.

Corona maatregelen cursus muizwemmen

In verband met de corona maatregelen verzoeken wij de 2e groep bij aankomst zich aan de aanwijzigingen van de aanwezige leiding te houden. Zodat deze van de eerste groep gescheiden blijven.

Overige informatie
– De workshop zal plaatsvinden bij Post 1, afrit 18 ter hoogte van de vuurtoren
– Meedoen is geheel op eigen risico
– Zwemkleding aan
– Ook bij regen zal de workshop gewoon doorgaan
– Voor overige vragen, vul het aanmeldingsformulier in en zet je vraag bij opmerkingen. Wij zullen deze dan z.s.m. beantwoorden.

Klik hier voor de link naar het aanmeldingsformulier.