Datum: 30-09-2023 - 05:23
30
jul
'20
Kwalificatiewedstrijd 'NK FootGolf' op Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Kwalificatiewedstrijd 'NK FootGolf' op Golfbaan Tespelduyn.

De gloednieuwe 18-holes FootGolfbaan op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is nog geen maand open en de nationale FootGolf bond FootGolf Holland heeft haar vertrouwen geuit door op zondag 9 augustus een kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf te organiseren. Het NK FootGolf zal op 5 en 6 september worden gespeeld in Almkerk op Golfpark Almkreek...

De 18-holes FootGolfbaan in Noordwijkerhout past perfect in het plaatje om een dergelijke wedstrijd te hosten vanwege de veelzijdigheid en het unieke karakter dat de baan bezit. “Deze baan bevat eigenlijk alles”, aldus Jim Kuipers, voorzitter van de FootGolf-vereniging The FootGolf Motion.

“Lengte voor de hardhitters, technische holes voor de goede approachers en met vier holes op de 23 meter hoge terp een ervaring die je op geen enkele andere FootGolfbaan in Nederland zult vinden”. Het enthousiasme en de positieve feedback vanuit de spelers die de baan tot op heden hebben bezocht, bevestigen deze woorden.

Peter Duivenvoorde, directeur van Tespelduyn, heeft de ambitie uitgesproken om ‘de mooiste FootGolfbaan van Nederland’ te creëren. “We geven The FootGolf Motion in samenspraak met onze hoofdgreenkeeper alle ruimte om de 18 holes zodanig in te richten dat onze baan door zowel ervaren als onervaren spelers wordt gezien als een van de beste van Nederland. De potentie is er en komt dus nu al tot uiting in de vorm van de officiële NK Kwalificatiewedstrijd op zondag 9 augustus”.

Ook meedoen?
Inschrijving staat open voor iedereen van 18 jaar en ouder, met een maximaal aantal deelnemers van 124. Wacht niet te lang met inschrijven want ruim 70 startplekken zijn al vergeven. Meer informatie is te vinden op www.footgolfmotion.com onder evenementen.

Foto's: Blik Op Noordwijk > Nieuwsitem 6-7-2020: Bekende oud-voetballers openen Footgolf op Landgoed Tespelduyn.