26
jul
'20
Bibliotheek Online Lezing: Puberhersenen in ontwikkeling.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek Online Lezingen: 'Puberhersenen in ontwikkeling' en 'Slaap en de hersenen'.

In het kader van de Zomerprogrammering organiseert de Bibliotheek Bollenstreek de online lezing 'Puberhersenen in ontwikkeling'. Deze lezing wordt verzorgd door de Hersenstichting en vindt online plaats op dinsdag 4 augustus om 20.00 uur. Een interessante lezing voor zowel jong als oud. De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf en voor hun ouders....

Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersens. Tijdens de online lezing wordt er inzicht gegeven in wat er gebeurt in de hersenen van pubers, maar er worden ook praktische tips gegeven over hoe hiermee om te gaan. De lezing is geschikt voor ouders en docenten van pubers.

De lezing duurt van 20:00 uur tot 21.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in alle vestingen van Bibliotheek Bollenstreek en via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl Voor leden is de toegang € 5,- voor niet-leden € 6,50.

Data: Dinsdag 4 augustus
Tijd: 20:00 tot 21:00 uur
Locatie: Online, na aanmelding krijg je verdere instructies
Kosten: € 5,- leden | € 6,50 niet-leden.
Aanmelden: aan de balie van alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl 

Online lezing: Slaap en de hersenen > 18 augustus 2020
In het kader van de Zomerprogrammering organiseert de Bibliotheek Bollenstreek de online lezing “Slaap en de hersenen”. Deze lezing wordt verzorgd door de Hersenstichting en vindt online plaats op dinsdag 18 augustus om 20.00 uur.

De een slaapt het liefst een gat in de dag en de ander stapt al voor de wekker vrolijk uit bed. Slaap is voor iedereen anders, maar voor elk mens belangrijk. Maar liefst een derde deel van ons leven brengen we slapend door. Maar wat gebeurt er precies in je hersenen tijdens slaap en wat maakt slaap zo belangrijk? Hoe komt het dat sommige mensen minder goed slapen dan anderen en wat is daaraan te doen?

Tijdens deze lezing wordt op al deze vragen antwoord gegeven. Aan bod komt wat goede en slechte slaap is, hoe het slaap-waak ritme door de biologische klok in onze hersenen geregeld wordt en wat er tijdens slaap allemaal in de hersenen gebeurt. Er wordt verteld waarom slaap zo belangrijk is en er worden tips gegeven over wat men kan doen om de slaap te verbeteren.

De lezing duurt van 20:00 uur tot 21.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in alle vestingen van Bibliotheek Bollenstreek en via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. Voor leden is de toegang € 5,-, voor niet-leden € 6,50.

Data: dinsdag 18 augustus
Tijd: 20:00 tot 21:00 uur
Locatie: Online, na aanmelding krijg je verdere instructies
Kosten: € 5,- leden | € 6,50 niet-leden.
Aanmelden: aan de balie van alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.