Datum: 15-08-2020 - 18:37
20
jul
'20
Voortgang herinrichting Sportpark De Boekhorst. (update juli + foto's)
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Voortgang herinrichting Sportpark De Boekhorst. (update juli + foto's)

Zoals u wellicht al hebt kunnen zien, zijn de werkzaamheden op Sportpark De Boekhorst voor het nieuwe multifunctionele clubgebouw voor VVSB en Northa gestart. Inmiddels zitten de palen in de grond. Men streeft ernaar om het nieuwe clubgebouw eind mei 2021 op te leveren. In verband met de coronamaatregelen konden wij geen feestelijk tintje geven aan de start van de bouw. Hopelijk kan een feestelijk moment op een later tijdstip wel...

Voetbal- en tennisvelden klaar
Na het stilvallen van de amateursport door de coronacrisis, werd in april 2020 besloten om eerder te starten met het verschuiven van de voetbalvelden en de tennisbanen. Dat kon alleen als de juiste mensen en materialen op tijd op geregeld konden worden. Wij kunnen u nu melden dat dat is gelukt. In de afgelopen periode is er alles aan gedaan om Sportpark De Boekhorst klaar te stomen voor het nieuwe sportseizoen.

Groen, groener, groenst!
De natuurgrasvelden 5 en 6 zijn compleet op de schop gegaan. De grond is ontgraven en de ondergrondse infrastructuur is in orde gemaakt. Zo zijn er onder andere een drainage- en een beregeningssysteem aangebracht. Hierna is de opbouw van de velden met zand en grond gestart.

Eind juni 2020 is het gras ingezaaid en is het voetpad langs de velden aangelegd. Ook zijn onder andere de leunhekwerken en ballenvanger aangebracht bij de voetbalvelden. Nu mag Moeder Natuur haar werk doen en het gras laten groeien. In de tussenliggende periode helpen we nog een handje door de velden te beregenen en te bemesten. Wij verwachten dat de groene matten voor het nieuwe competitieseizoen 2020/2021 zijn volgroeid.

Tennisbanen TV De Boekhorst
Door de coronacrisis kon er tijdelijk geen gebruik worden gemaakt van de tennisbanen. Daarom is besloten om 2 tennisblokken tegelijk aan te pakken. De kinderen die weer mochten tennissen, konden gebruikmaken van het derde blok tennisbanen. Op het moment dat sportcomplexen weer open mochten gaan voor haar leden, waren de 2 tennisblokken klaar voor gebruik. Hiervoor is veel werk verzet. In de ondergrond is een nieuw riool- en beregeningsysteem aangelegd. Ook zijn met de specialistische kennis van de aannemer de topclay- en gravelbanen opgebouwd. Rondom de tennisbaan is nieuwe verlichting aangebracht.

Inmiddels zijn de werkzaamheden begonnen om het 3e blok tennisbanen te vervangen. Naar verwachting zijn deze tennisbanen in september 2020 bespeelbaar. Dankzij de sportieve medewerking van Tennispark Jonkers konden de leden van de tennisvereniging op hun park spelen nadat bekend werd dat ook senioren weer mochten tennissen. Wat een mooie samenwerking binnen de gemeente! Voor het clubhuis is de vergunning aangevraagd. De vereniging hoopt eind september 2020 te kunnen starten met de bouw van het nieuwe pand.

Onderhoud
Ook kunstgrasvoetbalvelden hebben onderhoud nodig. Dit gebeurt wekelijks op vrijdag. Door het intensief bespelen van de kunstgrasvelden zijn in het hoofdveld soms vlekken kurk zichtbaar. Door het belopen van het veld komt de kurk omhoog en kleeft deze aan de bovenkant van de grasvezel. Dit heeft geen nadelige gevolgen. Tijdens het onderhoud wordt dit hersteld.

2021: 3e fase inrichting sportpark
Wanneer de clubgebouwen van TV De Boekhorst en VVSB/Northa klaar zijn, begint de 3e fase van de herinrichting. Medio zomer van 2021 beginnen de werkzaamheden om de laatste sportvelden op hun plaats te leggen. Op de plek waar nu het depotterrein van de bouwer staat, komt een handbalveld voor Northa. Waar nu het oude clubgebouw van VVSB staat, komt nog een kunstgrasveld.

Bij TV De Boekhorst kunnen na de bouw van het clubgebouw de 14e tennisbaan en de kinderbaan worden gerealiseerd. Als laatste is de hoofdentree met fietsenstalling aan de beurt.

Uw aanspreekpunt: het projectteam
De aannemer houdt op maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 uur tot 11:00 uur een inloopspreekuur in de kantine van VVSB. Als conciërge is Geek den Elzen aanspreekbaar. De omgevingsmanager van Vessies is Jolanda Geleijnse. Zij is dagelijks bereikbaar via +31 6 28 27 26 63. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het projectteam van de gemeente Noordwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: nieuwsbrief gemeente Noordwijk.