Datum: 15-08-2020 - 19:02
16
jul
'20
Opnieuw KVO-certificaat voor bedrijvenpark Gravendam en Frank Timmers neemt afscheid als OVG-voorzitter. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Opnieuw KVO-certificaat voor bedrijvenpark Gravendam en Frank Timmers neemt afscheid als OVG-voorzitter. (foto's)

Op 15 juli is opnieuw het certificaat, dat hoort bij het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-b), uitgereikt aan het bedrijvenpark Gravendam. Wethouder Sjaak van den Berg overhandigde woensdagavond tijdens de AVL van de ondernemersvereniging Gravendam (OVG) een oorkonde aan voorzitter Frank Timmers en vertegenwoordigers van de gemeente, Boa's, politie, brandweer en Coöperatie Bedrijvenpark Gravendam...

Al sinds november 2007 is bedrijvenpark Gravendam gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen. De gemeente, hulpdiensten, ondernemers en eigenaren van bedrijvenpark Gravendam werken al jaren goed samen om de veiligheid te verbeteren. Ondernemers worden hierdoor alerter en zij houden elkaar en de hulpdiensten goed op de hoogte. De effecten van deze samenwerking zijn goed zichtbaar. Het aantal incidenten op het bedrijventerrein is de afgelopen jaren sterk afgenomen.  

Het KVO helpt de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te maken om onveiligheid, criminaliteit, overlast en onderhoud aan te pakken. Zo worden veiligheids- en verkeersproblemen in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Voorbeelden hiervan zijn een betere openbare straatverlichting, georganiseerd toezicht, brandpreventie en het plaatsen van een camerabeveiligingssysteem. Hierdoor is o.a. het aantal inbraken met 95% afgenomen. 

Op deze Algemene Ledenvergadering werd ook afscheid genomen van voorzitter en motor van de ondernemersvereniging Gravendam (OVG) Frank Timmers, hij geeft na 19 jaar bestuurslid en sinds 2012 de voorzittershamer uit handen. Onder zijn voorzitterschap werd in 2013 Gravendam, door de regio Holland Rijnland, uitgeroepen als het beste bedrijventerrein van deze regio en werd ook het verlangde camerabeveiligingssysteem via een BIZ gerealiseerd.

Frank geeft aan dat hij al die jaren met veel plezier in het bestuur van ondernemersvereniging Gravendam (met 100 leden) heeft gezeten en dat hij als bestuurslid sinds 2001 vele mooie momenten mocht meemaken. Vooral op sociaal gebied, de sociale cafés, de boottochten de BBQ’s en de Open Dagen. 

Frank maakt graag plaats voor nieuw elan en enthousiasme binnen het bestuur en hoopt daarmee dat de vereniging met frisse moed de toekomst ingaat. Kijkend naar de toekomst zijn er best veel zaken die aandacht vragen. Uitbreiding Gravendam met de zo gewenste tweede ontsluiting, nauwere samenwerking met NOV Noordwijk, voortgang BIZ Gravendam, infrastructuur regionaal enz. enz.

Hij spreekt ook de wens uit dat het sociale karakter in het DNA van Gravendam blijft zitten en dat het daarom als bedrijf en ondernemer goed toeven is op bedrijvenpark Gravendam. Als dank kreeg Frank een prachtige bos bloemen en twee versnaperingen voor al zijn verdiensten als bestuurslid en voorzitter van ondernemersvereniging Gravendam.

Frank blijft als ondernemer met zijn bedrijf Timmers Verpakkingen natuurlijk gewoon lid van de OVG en zullen ze hem daar nog vaak zien op o.a. de sociale bijeenkomsten.

Foto's BON.