Datum: 05-07-2022 - 03:10
17
jul
'20
Zilkse tweeling, Hein en Herman Smit, viert 90ste verjaardag. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Zilkse tweeling, Hein en Herman Smit, viert 90ste verjaardag. (foto's)

Op 29 maart 2019 bracht de Noordwijkse waarnemend-burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld een bezoek aan maar liefst twee 60-jarige bruidsparen, Hein en Annie Smit-Warmerdam en Herman en Riet Smit-Schrama, in De Zilk. De twee echtparen wonen op de Zilkerduinweg als buren naast elkaar in De Zilk. Hein en Herman zijn daarbij broers en ook nog eens een eeneiige tweeling, best wel heel bijzonder dus....

Nu iets meer dan een jaar later hebben de Zilkse tweelingbroers Hein en Herman Smit weer een feestje te vieren. Ze zijn in de goede omstandigheid om samen met hun echtgenotes, de 90ste verjaardag van beide heren te kunnen vieren.

Het verjaardagsfeest van de tweeling kon gelukkig, door de versoepeling van de coronamaatregelen, donderdagmiddag 16 juli plaatsvinden in de Duinpan. Familie en vrienden maakten gebruik om Herman en Hein van harte te feliciteren met het behalen van deze bijzondere mijlpaal van 90 jaar. 

De tweelingbroers Hein en Herman zijn geboren en getogen Zilkers van de Zilkerduinweg 124, vader en moeder Smit kregen vijf kinderen waarvan de tweelingbroers de oudste zijn. Het is een sterk geslacht want alle vijf kinderen leven nog waarbij de jongste zus toch ook al achter in de zeventig is.

Na het trouwen, ruim 60 jaar geleden met de Noordwijkerhoutse vriendinnen Annie en Riet, gingen de twee broers met hun kersverse echtgenotes wonen in een eind jaren vijftig nieuw gebouwde twee-onder-een-kap woning naast het ouderlijk huis van de tweeling. Ze hebben het daar op de Zilkerduinweg al 90 jaar en 60 jaar huwelijk heel best naar hun zin in De Zilk. 

Foto's BON.