11
jul
'20
Lekker even met je gehuurde Maserati het strand op in Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Lekker even met je gehuurde Maserati het strand op........

De Noordwijkse politie is wel wat gewend aan dure auto's in de gemeente, maar ze keken wel raar op toen men een dikke Italiaanse bolide zag staan op het strand van de Langevelderslag. Hoewel de Maserati gemaakt is voor snelheid, kwam de auto niet heel erg ver in het mulle zand. De onfortuinlijke toeristen die de kostbare huurauto hadden gehuurd, hadden zichzelf met de achterwielen ingegraven in het zand....

De politie laat zelf op Twitter met gevoel voor understatement weten dat de toeristen ‘niet echt handig’ en 'foutje bedankt', bezig waren door met de Italiaanse sportauto op het strand van de Langevelderslag te gaan rijden.

Volgens woordvoerder Sherida Stellingwerf van de politie in Den Haag is de dure auto inmiddels weggesleept. De politie kan op dit moment nog niets zeggen over een eventuele boete, maar het heeft er in ieder geval alle schijn van dat het vakantiebudget van de toeristen wat minder is geworden. ,,De kosten voor het wegslepen liggen bij de mensen die de auto onder hun hoede hebben’’, aldus Stellingwerf.

In huurcontracten is doorgaans een clausule opgenomen waarin staat dat het niet de bedoeling is om met auto’s die daarvoor niet geschikt zijn op het strand te gaan rijden. Zeker niet als op het betreffende strand geen particulier autoverkeer is toegestaan. Schade door dergelijke uitstapjes kunnen in dat geval dan ook worden verhaald op de huurder.

Bron tekst AD, foto Politie Noordwijk.