Datum: 15-08-2020 - 19:13
10
jul
'20
Lintjesregen in de gemeente Noordwijk: Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk .
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Henk Hoogervorst ontvangt alsnog zijn Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Wendy Verkleij.

Afgelopen 24 april werden zeven personen, die dit jaar een Koninklijke Onderscheiding mochten ontvangen, door burgemeester Wendy Verkleij via de telefoon al persoonlijk op de hoogte gesteld van hun benoeming en haar felicitaties overgebracht. Vrijdag 3 juli was het de uitgestelde dag waarop de officiële en feestelijke uitreiking van de zeven lintjes van 2020 alsnog gehouden werd. De aanpassing van de lintjesregen...

in Noordwijk was een gevolg van de maatregelen die genomen waren in verband met de huidige coronacrisis. De officiële lintjesregen vond op vrijdag 3 juli plaats in de Oude Jeroenskerk van Noordwijk-Binnen. Helaas was het door de coronamaatregelen wel een select gezelschap van 100 aanwezigen, maar het werd er niet minder feestelijk om voor de zes van de zeven gedecoreerden.

De heer Henk Hoogervorst kon er op die dag door omstandigheden helaas niet bij zijn, maar op vrijdagmiddag 10 juli kon burgemeester Wendy Verkleij alsnog een Koninklijke Onderscheiding persoonlijk bij hem thuis uitreiken. De heer H.G.L. (Henk) Hoogervorst werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

De heer H.G.L. (Henk) Hoogervorst 

De heer Hoogervorst is directeur/eigenaar van Hoogervorst Holding B.V. te Noordwijk (diverse horecaondernemingen). Hij ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

1990 - 2012 bestuurslid van Noordwijk Marketing, voorheen de VVV Noordwijk. De heer Hoogervorst initieerde en organiseerde mede het jaarlijkse bloemencorso De Mooiste File. Ook bracht hij het evenement Korte baandraverij weer terug in de traditie.

1998 - heden bestuurslid (tot 2014) van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV). De heer Hoogervorst initieerde en organiseerde het maandelijkse netwerkevenement NOV Soos. Sinds 2015 is hij bestuurslid Horeca en Toerisme voor het Ondernemersfonds Noordwijk.

2002 - heden (voormalig) sponsor, voorzitter (sinds 2010) van de Voetbalvereniging Noordwijk en voorzitter (2002-2010 en 2018-heden) van de Businessclub. Hij heeft de Businessclub nieuw leven ingeblazen en uitgebouwd. Hij stimuleerde een groot aantal ondernemers om een bijdrage te leveren. Daarnaast realiseerde hij de nieuwbouw van de sportaccommodatie. Ook heeft hij enkele jaren gefungeerd als scheidsrechter bij de jeugd.

2004 - 2014 voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Noordwijk. De heer Hoogervorst maakte deel uit van diverse klankbordgroepen en droeg o.a. bij aan de intensievere samenwerking met de Noordwijkse Ondernemers Vereniging. Daarnaast heeft hij met de opening en/of overname van horecabedrijven in de economische en toeristische ontwikkeling van Noordwijk een belangrijke bijdrage geleverd.

2017 - 2019 raadslid van de gemeente Noordwijk. In 2012 werd de heer Hoogervorst door het regionale magazine Into Business benoemd tot de meest invloedrijke zakenman van de Bollenstreek.

Foto PR.