Datum: 29-03-2023 - 11:00
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

08
jul
'20
De Speelakker is weer open in Noordwijkerhout.
Geschreven door Waterspeeltuin De Speelakker
Foto's Redactie BON

Waterspeeltuin De Speelakker is weer open.

We hebben er even moeten wachten. Maar wat eind maart niet kon, kan nu wel: waterspeeltuin De Speelakker is op 8 juli open gegaan voor het nieuwe seizoen. Natuurlijk in iets aangepaste vorm, maar wel op de gebruikelijke dagen en tijden. Afgelopen weekend is er nog druk schoongemaakt en opgeruimd. We zijn er klaar voor! Dit seizoen hadden we ons wel even anders voorgesteld. De feestelijke opening in maart hebben we moeten afblazen....

NL Doet kon niet doorgaan. En de poort van De Speelakker bleef, ondanks uitstekend speelweer, tot dusver dicht. Gelukkig konden cliënten van Raamwerk de speeltuin daardoor vaker gebruiken. En hadden wij de tijd om ons goed voor te bereiden. We kunnen nu op een veilige en verantwoorde manier open en hebben hier ook toestemming voor gekregen.

Vanaf woensdag 8 juli zetten we de poort wijd open. Wel met wat aanpassingen. Zo is het tuinhuis zelf niet toegankelijk, maar worden de ijsjes vanaf een tafel in de deuropening verkocht. De toiletten zijn alleen buitenom bereikbaar. We vragen van volwassen bezoekers om hun verantwoordelijkheid te nemen en onderling 1,5 meter afstand te houden. Kinderen hoeven dat niet en kunnen gelukkig als vanouds samen spelen met water en zand.

Het afgelopen periode hebben onze vrijwilligers hard gewerkt om de laatste reparaties aan de speeltoestellen af te ronden en de speeltuin nog eens helemaal schoon te maken. Er zijn bezoekersregels opgesteld en instructies voor de vrijwilligers. De Speelakker is er helemaal klaar voor en zal weer de hele week, behalve dinsdag en donderdag, van half 2 tot 5 geopend zijn.

Dat is…. als we het rooster voor de vrijwilligers rond krijgen. Dat lukt maar net. Dus heeft u of weet u iemand die in de middag een paar uur de tijd heeft? Al is het maar eens in de maand? Meld u zich dan bij ons! Wij kunnen uw hulp meer dan ooit gebruiken. Het zou toch jammer zijn als we wel open mogen, maar niet kunnen door gebrek aan vrijwilligers.

Dit seizoen bestaat De Speelakker 20 jaar. We wilden dat natuurlijk uitgebreid vieren, maar stellen het grote feest uit naar volgend jaar. Op zondag 19 juli zijn we toch een beetje jarig, als we de speelinstrumenten feestelijk in gebruik nemen. We zijn ontzettend blij dat het seizoen eindelijk van start gaat en de kinderen weer kunnen komen spelen. Die gelegenheid willen we ook gaan bieden aan kinderen met een kwetsbare gezondheid. We houden jullie op de hoogte!

Kijk voor actuele informatie op onze website: www.despeelakker.nl of www.facebook.com/speelakkernoordwijkerhout.

Foto's PR.