Datum: 15-08-2020 - 18:36
07
jul
'20
PvdA stelt vragen aan college over: Vuurwerkvrije zone bij 'meer dan één' molen in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

PvdA stelt vragen aan college over: Vuurwerkvrije zone bij 'meer dan één' molen in de gemeente Noordwijk.

Op 6 juli ontving de raad bericht dat het college heeft besloten niet in te gaan op het verzoek van de Rijnlandse Molenstichting om rondom molens een vuurwerkvrije zone in te stellen (klik hier voor de brief van het college). Het college stelt dat onze gemeente slechts één poldermolen binnen haar grenzen heeft. Namelijk de Hoogewegse Molen, die volgens het college door zijn locatie niet kwetsbaar is voor vuurwerk....

Maar dan vergeet het college de Hogeveense Molen aan de Leidsevaart (zie hier onder de foto's en het filmpje). Een prachtige rietgedekte molen die zeer kwetsbaar is voor vuurwerk en waar wel degelijk in de nabijheid woningen staan. Ook staat daar op zeer korte afstand, aan de Lissese kant van de Haarlemmertrekvaart, nog een kwetsbare poldermolen. Namelijk de Lageveense Molen.

Vraag 1.
Is het college bereid het verzoek van de Rijnlandse Molenstichting te heroverwegen nu zij weet dat de gemeente Noordwijk sinds 1 januari 2019 maar liefst twee fraaie, maar kwetsbare poldermolens binnen haar gemeentegrens heeft?

Namens de fractie van de PvdA,
Jan Janson

Foto's van de Hogeveensemolen voorjaar 2020: BON en Cor van der Slot en drone-foto's Chris Koomen en ook een drone-video.