Datum: 30-05-2023 - 20:36
07
jul
'20
Groep 8 neemt afscheid van de Prinsenhof in coronatijd. (foto's)
Geschreven door Ouders Groep 8
Foto's Redactie BON

Groep 8 neemt afscheid van de Prinsenhof in coronatijd. (foto's)

Je hebt van die dingen die maar 1x in je leven gebeuren. Iedereen kent dat wel! En zo weten de meeste mensen ook hoe speciaal groep 8 van de basisschool is. Alle achtste groepers hebben onlangs zelfs een brief van de minister ontvangen als steuntje in de rug, omdat door het corona-virus het jaar heel anders verliep dan verwacht. Gelukkig hebben de kinderen in Noordwijkerhout pas laat vakantie en door alle versoepelingen...

werd er toch nog het één en ander mogelijk. Zo ook voor de kinderen van de Prinsenhof, waar door school de musical als een échte film wordt opgenomen en natuurlijk met een échte première-avond. Ook een geweldige kampdag wordt door de school georganiseerd, waarbij ze ’s avonds een activiteit hebben waar menig oud-leerling jaloers op zal zijn.

De ouders van groep 8 hebben ook de handen in een geslagen en nog een kamp kunnen organiseren. Groep 8a hadden vrijdag op zaterdagnacht al heel veel plezier en lol gehad. Zondag 5 juli was het de beurt aan groep 8b. De groep vertrok per fiets vanaf de Brink met een puzzeltocht naar zogezegd de plek waar ze zouden overnachten. De kinderen hadden nog geen idee waar.

Na een leuk spel in het bos bij het Piet Florisdal ging de fietsrit verder. Het bleek dat ze mochten overnachten in het Hesco-honk van de Scouting. Geweldig dat we zo op het laatste moment daar terecht konden. De kinderen hebben de voorbereidingen getroffen voor de Bonte avond. Tussendoor hebben ze bij Hassan bij de Tennisvereniging de Boekhorst heerlijk gegeten, zoveel als ze maar wilden.

Zoals het bij een echt kamp hoort, is er bingo geweest met kadootjes gesponsord door een plaatselijke supermarkt. Daarna de stukjes opgevoerd en deskundig gejureerd, een vette disco met de DJ’s Rick & Luke en natuurlijk een kampvuur. Een plaatselijke slager heeft voor de avond een smaakvol assortiment plakjes worst verzorgd. Toen naar bed om goed te slapen, ahum.

Maandag eerst een heerlijk ontbijt gegeten gesponsord door opnieuw dezelfde supermarkt. De kinderen hebben daarna meteen hun lunch geregeld welke is verzorgd door een andere supermarkt uit ons dorp. Ze hadden dus niets te kort. Groep 8b is daarna vertrokken naar Katwijk om te golf surfen. Een vette uitdaging om er op te kunnen staan. Als afsluiting konden de jongens en meiden mee met de RIB boot en zo super snel over de golfen “denderen".

Half 3 was iedereen weer terug op de Brink en zijn de kinderen met veel leuke herinneringen naar huis gegaan en thuis snel onderuit om uit te rusten. De volgende dag moeten ze scherp zijn om hun rol in de musical vol overgave uit te voeren op de filmset.

Tekst en foto's ouders Groep 8.