Datum: 15-08-2020 - 18:11
06
jul
'20
Supermarkten vragen ruimere openingstijden op zondag in gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Supermarkten vragen ruimere openingstijden op zondag in gemeente Noordwijk.

In een brief aan de gemeenteraad hebben de gezamenlijke supermarkten in de gemeente Noordwijk/ Noordwijkerhout, een verzoek ingediend voor een verruiming van de winkeltijdenwet voor de openingstijden op zondag. De supermarkten geven in de brief aan de raad het volgende aan: Uit onderzoek naar klanttevredenheid komt naar voren dat er bij klanten behoefte is naar ruimere openingstijden op zondag....

We krijgen terug van de klanten dat het te druk in onze winkels is op zondag en dat ze graag aan de randen van de dag boodschappen willen doen i.p.v. het midden van de dag (12-19 uur). Tevens past verruiming van openingstijden bij de campagne “tijd om bij te komen in Noordwijk” en de behoefte van toeristen/dagjesmensen. 

Een significant deel van de Nederlandse gemeenten heeft een ruimere, zo niet algehele, vrijstelling gecreëerd op zondag. Dit maakt dat de concurrentiepositie van de supermarkten in de gemeente Noordwijk onder druk staat. Consumenten wijken hierdoor uit naar o.a. gemeente Leiden en Teylingen.

Wij als supermarkten geloven er in dat we bijdragen aan het imago en de toegankelijkheid van de gemeente Noordwijk. De verruiming van de openingstijden op zondag werkt verbindend en is passend in een badplaats zoals Noordwijk en Noordwijkerhout. Wij verzoeken u om een verruiming winkeltijdenwet openingstijden zondag.

Graag zouden we met de gemeenteraad hierover in gesprek raken. Wij vragen u vriendelijk om aan te geven of u bereid en beschikbaar bent om in gesprek te gaan.

Gezamenlijke supermarkten van Noordwijk en Noordwijkerhout.