Datum: 23-09-2023 - 02:02
06
jul
'20
Footgolf op Landgoed Tespelduyn in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Bekende oud-voetballers openen Footgolf op Landgoed Tespelduyn. (foto's)

Zondagmiddag 5 juli was de officiële opening van FootGolf op Golfbaan Landgoed Tespelduyn. Het was in de beslotenheid van een klein groepje genodigden in verband met de corona maatregelen. Twee jaar geleden kwam FootGolfer Jim Kuipers (3x Nederlands Kampioen en 1x Europees Kampioen) met zijn vader op bezoek op Tespelduyn. Hij wilde graag FootGolfen op de baan. Het werd even uitgesteld, maar dit jaar kwam het er dan toch van....

De FootGolf opening werd bijgewoond door diverse oud-internationals en bekende Bollenstrekers. Hans van der Plas (16 jaar 1e QuickBoys), Barry Opdam (Nederlands Elftal, diverse clubs, FC Lisse), Evgeniy Levchenco (diverse Nederlandse clubs), Denny Landzaat (diverse Nederlandse clubs) en Vladimir Jozic (16 jaar 1e VVSB).

FootGolf is een snelgroeiende en nog relatief onbekende sport die door iedereen beoefend kan worden en vanaf heden biedt Golfbaan Tespelduyn FootGolf dan ook aan voor groepsuitjes. Je gaat niet onvoorbereid de baan op maar krijgt van te voren een goede speluitleg en voorbereiding.

De baan is ontworpen onder supervisie van Jim Kuipers en Tespelduyn wordt de vaste trainingslocatie van zijn vereniging The FootGolf Motion. Zij zullen vanaf 10 juli wekelijks op vrijdag vanaf 17.30 uur met ca. 60 leden op de FootGolfbaan spelen.

De ambitie van Tespelduyn is om Nederlands mooiste FootGolfbaan te worden. Het vertrouwen van de nationale bond kreeg Tespelduyn reeds, want op 9 augustus vindt op Tespelduyn een kwalificatie-toernooi voor het NK FootGolf 2020 plaats.

Meer informatie vind je op https://golfbaantespelduyn.nl/footgolf/ en https://www.footgolfmotion.com/

Foto's: Blik Op Noordwijk