Datum: 10-08-2020 - 07:22
02
jul
'20
Nog meer historische straatnamen bekend voor Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Nog meer historische straatnamen bekend voor Landgoed in den Houte.

In het persgesprek van dinsdagmiddag 11 februari 2020 werden de eerste straatnamen bekend gemaakt van de nieuwe woonwijk Landgoed in den Houte op het oude Bavo-terrein. Alle straatnamen hebben een historische achtergrond van het terrein. De aanrijroute van Landgoed in den Houte gaat de 'Sint Bavolaan' heten en komt er een Sint Bavopark. De naam van de Engelse Tuin (foto 1 no 1) blijft gehandhaafd en...

de straat langs deze tuin krijgt dezelfde naam 'Engelse Tuin'. Verder komt er een Sint Janstraat (foto 1 no 2, Sint Aloysiuslaan (foto 1 no 3) en Sint Tarcisiuslaan (1 foto no 3). Deze straatnamen zijn allemaal vernoemd naar de paviljoens (er zijn er nog meer), waar de patiënten woonden, die op het oude Bavo-terrein stonden.

Onlangs gaf het college de goedkeuring aan de straatnamen voor het overige deel van de openbare ruimte op Landgoed in den Houte. De volgende aanvullende historische straatnamen zijn nu bekend gemaakt: Duinhuislaan, Sint Marielaan, Franse Tuin, Sint Antoniusstraat, Sint Pieterstraat, Sint Vincentiusplantsoen, Sint Paulusplantsoen, ’t Hoogt, Sint Jozephpad, Kastanjelaantje en Stuifduin wordt de nieuwe naam van huidige Anemoonweg die naar het Raamwerk loopt..

Er is nog geen plattegrond openbaar gemaakt, behalve van de bovenstaande eerste fase. Foto's en plattegrond volgen later.

Foto's PR.