Datum: 10-08-2020 - 06:54
01
jul
'20
Sportcentrum The Right Move op Bedrijvenpark Gravendam gaat outdoor in Noordwijkerhout. (foto’s)
Geschreven door Sportcentrum The Right Move

Sportcentrum The Right Move weer geheel open!

Op woensdag 20 mei mocht Sportcentrum The Right Move, op de Walserij Bedrijvenpark Gravendam, en u weer lekker aan de slag met buitensporten. En nog beter nieuws kwam er toen de regering onlangs bekend maakte, dat o.a. de sportscholen de binnensport faciliteiten per 1 juli ook weer in gebruik mogen nemen. In een nieuwsbrief legt The Right Move uit hoe ze met de richtlijnen daarvoor omgaan...

Onderstaande uitgangspunten zijn de basis binnen ons sportcentrum:
• Veilige omgeving voor alle sporters en medewerkers
• 100% ventilatie in alle sportzalen
• Het bieden van een gezonde activiteit
• Naleven van de 1,5 meter maatregel
• Geen rechtstreeks fysiek contact tussen sporters onderling en medewerkers
• Aanvullende hygiënemaatregelen 

Inrichting
De inrichting is aangepast naar de richtlijnen van het protocol van NL Actief. Alle apparaten in de fitnesszaal staan op 1,5 meter afstand zodat deze veilig gebruikt kunnen worden. In de groepsleszaal is het aantal plaatsen aangepast naar 17 personen en in de Indoor Cyclingzaal naar 9 personen. Ook de kleedkamers en douches zijn weer toegankelijk, alleen de sauna blijft nog dicht zolang de 1,5 meter afstand verplicht is. 

Ventilatie
Een belangrijk argument om de binnensportfaciliteiten weer veilig te kunnen openen: 100% ventilatie! Het ventilatiesysteem is Corona-Proof! De WTW-ventilatie units verversen 100% van de lucht meerdere malen per uur. Dus geen recirculatie van oude lucht, maar geheel frisse lucht direct van buiten. Daarnaast zijn de units ook nog eens CO2 aangestuurd, ze werken geautomatiseerd en zorgen dat de luchtkwaliteit continu op peil blijft! 

Reserveren
De reserveringsplicht komt per 1 juli te vervallen. Door in te checken wordt voldaan aan de zogenaamde registratieplicht. Per 1 juli wordt ook het onbeperkt sporten weer ingevoerd! Gezien de grote oppervlakte van de fitnessruimte kunnen er volgens het protocol voldoende personen tegelijk sporten.

Je kunt dus gewoon weer spontaan aankomen! Wel blijft het van belang om na de sessie de club weer z.s.m. te verlaten om ruimte te maken voor andere sporters! Ook om mee te doen aan groepslessen hoeft niet meer verplicht gereserveerd te worden, echter bij een vol geboekte groep gaan de reserveringen voor op spontane bezoekers, dus wil je zekerheid dat je kunt sporten kun je toch beter reserveren!  

Indoor & Outdoor
Het Outdoor terrein is een groot succes gebleken! Ook na 1 juli zullen wij de groepslessen Outdoor blijven aanbieden! Het rooster komt online en hierop zal duidelijk te zien zijn welke les binnen en welke les buiten aangeboden wordt. Bij slecht weer verplaatst de Outdoor-les zich alsnog naar binnen.

Indien gebruik gemaakt wordt van een Outdoor-les kan direct verzameld worden bij het Outdoor terrein waar tevens ook ingecheckt kan worden. Fitness Outdoor zal ook na 1 juli mogelijk blijven. Hiervoor dient wel te worden gereserveerd zoals in de afgelopen periode. Inchecken kan direct op het Outdoor terrein.  

Indoor Cycling
Op het rooster staan enkele Live Indoor Cycling lessen die met instructrice plus 9 deelnemers gegeven zullen worden. De bikes staan op grotere afstand van elkaar en als extra toevoeging zijn er schermen tussen de bikes geplaatst.

De WTW-ventilatie zorgt voor continue verse lucht en afzuiging van de oude lucht! Naast de Live lessen staan er Virtual lessen op het rooster die gereserveerd kunnen worden. Daarnaast is de cyclingzaal altijd beschikbaar, dus hier kan ook spontaan door bijv. 1 persoon gebruik van worden gemaakt! 

Er is een mooie, nieuwe app door Life Fitness geïntroduceerd die de ervaring met de IC7 bikes nog beter maakt, download hem hier: iOS Apple Android Google Playstore. 

Openingstijden
De normale openingstijden gaan weer in per 1 juli, behalve dat de sluitingstijd van maandag- tot donderdagavond i.v.m. extra schoonwerkzaamheden wordt veranderd van 22.30 uur naar 22.00 uur.

Onderstaande voorzorgsmaatregelen blijven van kracht:
• Heb je koorts of benauwdheidsklachten blijf dan thuis
• Maak bij binnenkomst gebruik van de desinfecterende gel/zeep
• Houd minimaal 1,5 meter afstand
• Gebruik van handdoek is verplicht tijdens het sporten
• Vermijd fysiek contact
• Reinig de apparatuur na de oefening
• Houd bij het betreden en verlaten van de club voldoende afstand
• Volg de instructies van onze medewerkers te allen tijde op

Heel veel sportplezier!
Sportcentrum The Right Move
Bedrijvenpark Gravendam
Walserij 72
Noordwijkerhout