Datum: 05-07-2022 - 02:55
01
jul
'20
Stemmen, stemmen en nog eens stemmen over 12 raadsvoorstellen, 17 amendementen en 15 moties in raadsvergadering gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON

Stemmen, stemmen en nog eens stemmen over 12 raadsvoorstellen, 17 amendementen en 15 moties in raadsvergadering gemeente Noordwijk.

Op dinsdagavond 30 juni vond 'de tweede helft' plaats van een digitale gemeenteraadsvergadering, waarvan 'de eerste helft' op 23 juni al werd gespeeld, maar wegens tijdsgebrek kreeg deze gisteravond een vervolg waar uiteindelijk heel veel beslissingen genomen moesten worden. Het werd een avond van eerst praten en daarna van stemmen, stemmen en nog eens stemmen...

en omdat digitaal stemmen ook nog eens niet zo snel gaat, werd het met een eindtijd van rond de klok van 01.00 uur weer een latertje. Er waren maar liefst 12 raadsvoorstellen waarover men moest stemmen met daarbij ook nog eens 17 amendementen en er werden daar bovenop nog eens 15 moties ingediend (als we goed hebben kunnen tellen tenminste).

Uiteindelijk werden er zelfs nog vier stemmingen aangehouden omdat ze in 'een gelijk spel' van 13 stemmen voor en 13 stemmen tegen eindigden (1 raadslid van de 27 was niet aanwezig). Dit betekent dat men in de volgende raadsvergadering van 8 juli daar nog eens over gaat stemmen in 'de derde helft' die normaal voor gezelligheid moet zorgen.

Ik ben benieuwd of u na het lezen van al deze raadsvoorstellen (klik hier), amendementen (klik hier) en moties (zie bijlages in de fotogalerij waarvan twee moties niet beschikbaar zijn) er nog een touw aan kan vastknopen. Als u 'de extra tijd' nog over heeft kunt u de raadsvergadering natuurlijk even terugluisteren, klik hier.