Datum: 06-10-2022 - 15:51
01
jul
'20
Anderhalf jaar celstraf geëist tegen 54-jarige Noordwijkerhouter voor verboden wapenbezit.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Celstraf voor 54-jarige Noordwijkerhouter wegens verboden wapenbezit.

Bij een 54-jarige Noordwijkerhouter werd door de politie op 10 december 2019 in de kruipruimte van zijn woonboot een flink aantal verboden wapens aangetroffen, waaronder een Kalishnikov-achtige machinegeweer, een vuurwapen met afgezaagde loop (shotgun), twee pistolen, munitie en een boksbeugel. De politie deed na een tip een inval bij de man waarbij men op zoek ging naar mogelijke hennepteelt, dit werd niet aangetroffen....

maar in de betreffende kruipruimte werden wel de verboden wapens gevonden. Op dinsdag 16 juni stond de man voor de rechter, waar hij aangaf dat hij met de shotgun alleen maar zijn gezin wilde verdedigen. Volgens hem werden zijn kinderen belaagd door een pedo en de politie zou daar niets aan doen. De Kalashnikov had de verdachte al meer dan dertig jaar en gekocht na zijn diensttijd van een Joegoslaaf omdat hij schieten leuk vond, maar gaf aan het wapen nog nooit gebruikt te hebben.

Volgens de officier van justitie was het machinegeweer, na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut, wel degelijk gebruikt. Hij vermoedde dat de verdachte het schietgerei voor iemand anders had weggestopt. Er zijn geen vingerafdrukken van de Noordwijkerhouter op de wapens aangetroffen, maar de verdachte heeft wel al eerder bekend dat hij de verboden wapens in zijn woning had.

Er werd twee weken geleden anderhalf jaar celstraf tegen de man geëist voor verboden wapenbezit en de rechtbank heeft hem nu veroordeeld tot twintig maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. De rechtbank gaf dat men bang is dat de verdachte het daadwerkelijke gebruik van vuurwapens niet schuwt.

Bron Leidsch Dagblad.