Datum: 06-10-2022 - 15:07
30
jun
'20
Urgente woningzoekenden vragen luidkeels aandacht voor het gemeentehuis van Noordwijk. (foto's + filmpje)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Urgente woningzoekenden vragen luidkeels aandacht voor gemeentehuis van Noordwijk. (foto's + filmpje)

Het is al een hele tijd een onderwerp wat veel aandacht vraagt en krijgt en dat is het grote woningtekort voor verschillende doelgroepen in onze gemeente. En dat de nood voor woningzoekenden hoog is werd met het nieuwsitem van deze week nogmaals duidelijk, hierin werd bekend dat er maar liefst 1018 inschrijvingen zijn voor 30 sociale huurwoningen op het Bavo-terrein. De afgelopen tijd hebben spoedzoekers regelmatig ingesproken bij...

rondetafelgesprekken en raadsvergaderingen en daarmee aandacht gevraagd voor het grote woningtekort voor hun en andere doelgroepen zoals jongeren. Onlangs werd wel bekend dat het college van B&W wil meewerken aan het realiseren van tijdelijke woningbouw in Noordwijkerhout en Noordwijk.

Maar het gaat de urgente woningzoekenden niet snel genoeg en ook vindt men dat er veel te weinig sociale woningen gebouwd gaan worden in de komende jaren. Vanavond wordt de Concept-Woonvisie behandeld in de digitale gemeenteraadsvergadering en dat was de aanleiding voor een tiental woningzoekenden, spoedzoekers en bewoners van Tiny-houses om voor het gemeentehuis van Noordwijk luidkeels en toeterend aandacht te vragen voor de woningnood in de gemeente Noordwijk.

Normaal dien je je 48 uur van te voren bij de gemeente aan te melden dat je een bijeenkomst/demonstratie gaat houden. De burgemeester gaf ondanks dat niet gebeurd was de aanwezigen vijf minuten de tijd om hun statement te maken. Er was geen gelegenheid om iets aan te bieden aan het college. Er kwam ook niemand van het college naar buiten om de mensen eventueel te woord te staan, omdat tegelijkertijd de digitale raadsvergadering van start was gegaan. 

We geven u later een update wat er in raadsvergadering besproken met betrekking tot de Concept-Woonvisie en de uitkomsten daarvan.

Foto's en filmpje BON.