Datum: 10-08-2020 - 07:39
02
jul
'20
Familieberichten op Blik Op Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Familieberichten: '50-jarig huwelijk Henk en Hannie van der Ploeg - van den Berg'.

In een nieuw familieberichten-item op Blik Op Noordwijkerhout, willen we na meerdere verzoeken graag aandacht gaan besteden aan bruidsparen die 25, 50, 60 of 65 jaar getrouwd zijn. Vieren jouw vader en moeder, opa en oma, oom en tante of buurman en buurvrouw uit Noordwijkerhout of De Zilk binnenkort hun huwelijksjubileum? Laat het dan de redactie van Blik Op Noordwijkerhout met foto's en tekst weten...

We kunnen voor de grote dag alles voorbereiden en het kan bijvoorbeeld als verrassing aan het bruidspaar aangeboden worden. Tip Blik Op Noordwijkerhout en stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn geen kosten aan verbonden. BON ontvangt dan graag digitaal een trouwfoto en een leuke recente foto van het bruidspaar.  Voor de tekst kunt u hieronder de verschillende dik gedrukte items aanhouden.

Henk en Hannie van der Ploeg - van den Berg op 2 juli 50 jaar getrouwd.

Huwelijk en gezin:
Henk (72) en Hannie (70) zijn geboren en getogen Noordwijkerhouters en hun beide families hebben natuurlijk een mooie herkenbare Noordwijkerhoutse bijnaam. Henk is er eentje van 'Punt' en Hannie mag zich een 'Oliebol' noemen. Henk en Hannie zijn op 2 juli 1970 in het huwelijk getreden op het gemeentehuis van Noordwijkerhout en het kerkelijke huwelijk werd gesloten in de Sint Jozefkerk.

Na het huwelijk zijn ze gaan wonen in één van de huisjes op 't Hoogt op het Bavo-terrein, die destijds beschikbaar waren voor het personeel van de voormalige Rooms-katholieke psychiatrische instelling Sint Bavo. Daar werd hun eerste kindje Jenny geboren om vervolgens  in 1974 als gezin te gaan verhuizen naar een grotere nieuwbouwwoning op de Kornoeljelaan, waar ze al 46 jaar nog steeds met heel veel plezier wonen.

In de Victorwijk werd hun tweede dochter Irene geboren en zijn Henk en Hannie in 2020 in het rijke bezit van vier kleinkinderen (Naomi, Sanne, Lars en Jasper). 

Eerste ontmoeting:
Henk en Hannie hebben hun jeugd vlak bij elkaar doorgebracht in de Hoogstraat, deze woningen zijn in 2011 afgebroken en zijn vervangen voor nieuwe huurwoningen door Woningstichting Padua. Henk was een vriend van Hannie's broer Leo en kwam daardoor veel in huis bij de familie van den Berg. Daar bloeide in hun jeugdige jaren tussen Hannie en Henk iets moois op en heeft Henk netjes aan de ouders van Hannie om de hand van hun dochter gevraagd.

Werk:
Henk ging als 16-jarige in 1963 aan het werk op de toenmalige Sint Bavo, de psychiatrische instelling waar veel Noordwijkerhouters hun boterham verdienden. De laatste 11 jaar van zijn werkzame leven heeft hij gewerkt bij Psychiatrische Thuiszorg in de regio. Na 43 jaar ging Henk in 2007 op 59-jarige leeftijd met vervroegd pensioen.

Hannie heeft voor haar huwelijk gewerkt als kraamverzorgster en na haar trouwen heeft ze de eerste jaren voor haar gezin gezorgd, om vervolgens toch weer buitenshuis te gaan werken. Dat deed zij als eerste op de Sint Bavo als activiteitenbegeleidster om via verschillende opleidingen in de zorg op de Bavo aan de slag te gaan. Vervolgens heeft ze later een baan gekregen als groepsbegeleider op Teylingereind in Sassenheim, waar ze de laatste jaren tot aan haar pensioen de functie van maatschappelijk werkster uitoefende.

Hobby's:
Hannie is jarenlang penningmeester geweest bij de Carnavalsvereniging De Keiebijters en is ze al jaren flink sportief in de weer op de sportschool. Ze heeft ook veel kleding gemaakt voor de kinderen en zichzelf en de laatste jaren doet ze nog veel aan haken en breien. Samen met Henk wandelen en fietsen ze veel en op vakantie gaan, de laatste jaren met hun camperbus, is iets wat ze hun hele leven al heel graag doen. Ook gaan ze regelmatig op bezoek bij hun dochter Irene en kleinkind Lars in Zwolle.

Henk heeft heel vrijwilligerswerk gedaan, hij heeft in besturen van scholen, postzegelvereniging, personeelsvereniging, evacuatieploeg en carnavalsvereniging De Keiebijters gezeten en daar heel veel werk verzet. In 2008 heeft Henk voor al zijn vrijwilligerswerk een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Na enkele gezondheidsproblemen doet Henk het tegenwoordig wat rustig aan en vermaakt hij zich met lekker wandelen en fietsen en volgt hij graag op de computer alle nieuwsberichten van Blik Op Noordwijkerhout.

Feest:
Het 50-jarige huwelijksfeest van Henk en Hannie zou gevierd gaan worden samen met de (klein)kinderen en aanhang tijdens een vakantie in Portugal. Maar helaas gooide ook hier het coronavirus roet in het eten en hoopt men in 2021 dat ze alsnog de reis met het gezin naar Portugal kunnen maken  De redactie van BON feliciteert het bruidspaar met hun 50-jarig huwelijk en wenst ze nog vele gezonde en gelukkige jaren toe.

Foto's PR.