28
jun
'20
Conventionele verlichting bij lantaarnpalen vervangen door LED-verlichting met een dimregime. (o.a. Zeeburg en Zilkerduinweg)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Conventionele verlichting bij lantaarnpalen vervangen door LED-verlichting met een dimregime. (o.a. Zeeburg en Zilkerduinweg)

Aan de hand van een vervangingsschema worden al vanaf 2016 in Noordwijkerhout de conventionele verlichting (lampen) van de lantaarnpalen vervangen door LED-verlichting. Masten en armaturen hebben een beperkte levensduur en dienen daarna vervangen te worden. Voor 2020 staat een gedeelte van de wijk Zeeburg op de planning om de armaturen te vervangen...

Verder worden er deels de masten en/of armaturen van de volgende straten vervangen: Herenweg – Maandagsewetering – Meeuwenlaan – Molenweg – Ridderspoor – Schulpweg – Zilkerduinweg en Zonnebloem. Wanneer in de gehele straat de armaturen worden vervangen wordt er gelijktijdig 'een dimregime' ingevoerd. Dat wil zeggen dat om 21.00 uur de verlichting naar 70% gaat en om 23.00 uur naar 50%.

Om 05.00 uur gaat de verlichting dan weer terug naar 70% en om 06.00 uur naar 100%. Dit is voor het blote oog bijna niet waar te nemen, maar het bespaart wel 28% van het energieverbruik op jaarbasis. Het college van B&W heeft het investeringskrediet voor het vervangen van de openbare verlichting in Noordwijkerhout, reeds opgenomen in het investeringsplan 2020-2023, onlangs vrijgegeven.