Datum: 04-06-2023 - 02:27
25
jun
'20
Nieuwsbrief 2020 KBO afd. De Zilk.
Geschreven door KBO afd. De Zilk
Foto's Redactie BON

KBO afd. De Zilk nieuwsbrief juli 2020.

In de vorige Nieuwsbrief hebben we ons voornemen gemeld om een zomerprogramma te organiseren. Per 1 juli zijn de mogelijkheden in ons land wel weer verder verruimd. Maar de overheid geeft ons nog niet de vrije hand om alles te doen wat we van plan waren. Zo is een spelletje kaarten of rummycub aan een gewone tafel in strijd met de verplichting om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. En dus nog niet mogelijk...

In overleg met Kees Klein hebben we daarom het volgende besloten: Op woensdagmorgen bent u van harte welkom in De Duinpan. Vanaf 10:00 uur tot 12:30 kunt U er gezellig een praatje maken met de mensen die U misschien al een paar maanden niet hebt gesproken. Op onze kosten serveert Kees U 2 keer een kopje koffie en als lunch een pannenkoek.

De biljarters zijn welkom om te komen biljarten. Er is dan volgens Kees voldoende ruimte in de grote zaal, rond de bar, in de foyer en bij goed weer op het terras buiten om mensen te ontvangen. Wij willen toch een maximum vaststellen voor het aantal biljarters: 3 per tafel. En voor het aantal ‘koffiedrinkers’. Dat mogen er, in overleg met Kees, 30 zijn.

Wij denken niet dat die aantallen zullen worden overschreden. Maar voor de zekerheid willen we voor de eerste woensdag: 1 juli as toch iedere belangstellende biljarter en koffiedrinker verplichten zich telefonisch te melden bij Sonja. Zij houdt de ‘score’ bij en kan, wanneer het maximum is bereikt, dat direct aan de beller melden. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Voor de volgende woensdagen hoeft U niet te bellen. In De Duinpan zullen we een agenda leggen, waarop je kunt melden of je ook de volgende woensdag aanwezig wilt zijn. De verplichting om naar Sonja te bellen geldt dus alleen voor woensdag 1 juli.

We gaan dit op alle woensdagen van juli uitproberen. Wanneer er voldoende belangstelling is, zullen we dit voortzetten in augustus. Kees heeft in dat geval besloten geen zomerstop in te voeren! En wat we per 1 september gaan doen, bij de start van het nieuwe seizoen….. Laten we daar maar niet op vooruit lopen.

Sonja is te bereiken: 06 18716025

NB. De buitenactiviteiten kunnen ‘gewoon’ doorgaan. En ik breng u nog even in herinnering dat Bert Schreurs op maandagochtend 10:30 uur, naast de wandelgroep van Jaap Beelen, als voorloper optreedt voor wandelaars die een wat pittiger tempo de duinen willen bekijken.

Activiteitenprogramma en boekje voor 2020-2021.
U bent van ons gewend dat we eind augustus onze nieuwe Activiteitenboekje uitgeven. Daar zijn we ook al mee begonnen. Maar we hebben besloten om het boekje bij U te bezorgen wanneer we echt weer kunnen beginnen. En of dat per 1 september het geval is? We kunnen helaas geen koffiedik kijken. 

Mantelzorg.
Van de gemeente Noordwijk ontvingen wij een e-mail met enkele leuke zaken voor de mantelzorgers onder ons:

- Mantelzorgwaardering.

De gemeente heeft een zgn. Manterzorgpas. Dat is een pasje ter waarde van € 125,- U kunt dit tegoed besteden bij de deelnemende winkels en organisaties. Wie dat zijn is te vinden op de website: www.mantelzorgpasnoordwijk.nl. Om een dergelijk pasje te krijgen moet een aanvraagformulier worden ingevuld door de mantelzorger zelf, en door de zorgontvanger. Wanneer U daarin geïnteresseerd bent, belt u dan even met ondergetekenden. Wij sturen U dan een aanvraagformulier toe.

Ans Borst: 0252 521453
Gerard Alders: 06 53792808

- De regeling Zorgpauze.

Zorgen voor een ander geeft veel voldoening. Maar ook al doet u het met plezier, soms kan het teveel worden. Dan kan een adempauze fijn zijn. Even stoppen in plaats van alsmaar doorgaan. Er zijn 8 vormen van ondersteuning mogelijk. Daarover hebben wij van de gemeente een folder ontvangen. Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met de mantelzorgconsulent van de gemeente:

Klaartje Passchier
Telefonisch: 0252 343800
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website.
En kijkt U regelmatig op onze website: www.kbodezilk.nl. Wij blijven proberen relevante informatie tijdig op onze website te plaatsen.