Datum: 27-10-2021 - 18:02
25
jun
'20
Uitbundig onthaal Sinterklaas in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Geen Zwarte Piet meer op de Sophia Scholen.

De leerlingen van de 28 Sophia Scholen in deze regio (in Noordwijkerhout de Sint Victorschool en de Prinsenhof en in De Zilk De Egelantier) vieren het Sinterklaasfeest vanaf dit jaar niet meer met Zwarte Pieten. Dat heeft de scholenkoepel besloten na overleg met ouders en personeel. De basisscholen mogen van het College van Bestuur van Sophia Scholen zelf het nieuwe uiterlijk van de Pieten bepalen. Het besluit is nu al genomen...

zodat iedereen ruim de tijd heeft om een keuze te maken. Men ziet ook dat nu al veel andere scholen in de omgeving dit besluit volgen en het uiterlijk van Zwarte Piet ook zullen aanpassen. Het College van Bestuur van Sophia Scholen begrijpt dat de verandering voor niet iedereen had gehoeven, maar de wens werd groter om dat bij Sophia ook te doen.

Tot een paar jaar geleden werd er geen enkele vraag gesteld bij Zwarte Piet, maar als je merkt dat er mensen zijn die het kwetsend vinden, en ook op de Sophia Scholen, dan verandert dat. Zo kan een kinderfeest niet bedoeld zijn. Het besluit staat los van de Black Lives Matter-beweging, die de afgelopen weken steeds groter werd in Nederland, ook zonder die protesten wilden men dit doen.

Bron Leidsch Dagblad.

Foto BON.