Datum: 26-03-2023 - 15:08
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

24
jun
'20
Wederom gouden duurzaamheidskeurmerk voor Landgoed en Golfbaan te Noordwijkerhout.
Geschreven door Landgoed & Golfbaan Tespelduyn
Foto's Redactie BON

Wederom gouden duurzaamheidskeurmerk voor Tespelduyn.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, circulaire economie en milieubewustzijn maken onmiskenbaar onderdeel uit van onze huidige samenleving. Meer en meer organisaties nemen initiatieven om binnen hun beleid concreet en zichtbaar vorm te geven aan de pijlers milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel. Binnen Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is duurzaamheid in de bedrijfsprocessen geïntegreerd en als bevestiging...

hiervan ontvingen directeur Peter Duivenvoorde en coördinator duurzaamheid Jos Ploeg na een strenge keuring wederom het gouden certificaat van Green Key.

Een trotse Jos Ploeg licht toe; “Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Zij gaan daarbij duidelijk een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Het is bijzonder dat Tespelduyn in het bezit is gebleven van het gouden certificaat terwijl de keuringen steeds strenger worden. Voor het gouden certificaat moet men, buiten 30 verplichte criteria voor certificering, voldoen aan nog eens 30 extra bijzonder duurzame criteria”.

“Green Key gaf aan dat het echt bijzonder is indien een organisatie drie keuringen achter elkaar wordt goedgekeurd” vult Peter Duivenvoorde aan. “In Nederland zijn wij het enige restaurant op een golfbaan dat aan deze strenge eisen voldoet”, vervolgt Duivenvoorde. “Met dit gouden keurmerk verwachten wij tevens een verdere groei van zakelijke bijeenkomsten voor het bedrijfsleven en de overheid. Immers, de overheid en ook de lagere overheden hebben de plicht om duurzaam in te kopen”.

“Ik vond het enorm mooie en dankbaar werk om dit project voor Tespelduyn te doen”, aldus Ploeg. “Middels Green Key toont Tespelduyn aan MVO en milieu & duurzaamheid zeer serieus te nemen. Met onder andere een milieubewuste afvalsplitsing, gecertificeerde schoonmaakmiddelen, milieubewust watergebruik, grote maatschappelijke betrokkenheid en voeding en drank met de juiste keurmerken dragen wij op energieke wijze en gepaste trots onze bedrijfsfilosofie uit”.

Meer informatie via www.greenkey.nl en www.tespelduyn.nl.

Foto PR links: Peter Duivenvoorde, rechts Jos Ploeg.