Datum: 06-12-2021 - 00:39

   

22
jun
'20
Koffie+ Zomerprogrammering: Historische vereniging NoVaTo.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Koffie+ Zomerprogrammering: Historische vereniging NoVaTo.

Samen met historische vereniging NoVaTo organiseert Bibliotheek Bollenstreek de Koffie+ in de maanden juli en augustus. Deze twee maanden zullen in het teken van verschillende historische onderwerpen staan. Op 9 en 23 juli worden lezingen gegeven door NoVaTo waarbij de geschiedenis van de drie grote kerken in Noordwijkerhout worden behandeld. In de lezing van 9 juli is de Witte Kerk het hoofdonderwerp. Het geloof...

in de vroege middeleeuwen en de bouw van de kerk komen aan bod. In de lezing van 23 juli worden de ontwikkelingen van de Victor- en Jozefkerk behandeld. In de lezing van 6 augustus nodigen de bibliotheek en NoVaTo je uit voor een digitale zwerftocht door Noordwijkerhout. In en rondom het centrum worden alle belangrijke locaties aangedaan. Er worden beelden getoond waarbij achtergrondverhalen worden verteld.

De lezing van 20 augustus gaat na een korte introductie over hoe de tulp in Holland arriveerde en de verkoopgekte rondom tulpen, de zogenaamde Tulpmania. Verder komt het ontstaan van de bollencultuur aan bod. Aan de hand van foto’s is het zware handwerk van voor de entree van de mechanisatie te zien. Het bijwonen van de lezingen is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Data: 9 en 23 juli, 6 en 20 augustus
Tijd: 10:30 tot 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout
Kosten: gratis, wel vooraf aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Foto PR.