Datum: 04-12-2021 - 12:56

   

22
jun
'20
Flinke toename cybercrime in Duin- en Bollenstreek, in mei meer cybercrime dan woninginbraken.
Geschreven door VPNGids.nl

Flinke toename cybercrime in Duin- en Bollenstreek, in mei meer cybercrime dan woninginbraken.

Ten opzichte van vorig jaar worden inwoners van Zuid-Holland, waaronder de Duin- en Bollenstreek, veel vaker getroffen door een vorm van cybercrime. Per 10.000 inwoners zijn sinds januari dit jaar 2 cybermisdrijven geregistreerd bij de politie, terwijl dit vorig jaar in dezelfde periode nog op 0,7 incidenten lag. Dit en meer blijkt uit onderzoek van www.VPNGids.nl, dat de meest recente politiecijfers over 2020 analyseerde...

Het aantal cybercrime-meldingen is in verband met de corona-uitbraak in de eerste vijf maanden van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. In heel Nederland is het aantal meldingen in mei zelfs hoger dan het aantal meldingen van woninginbraak. Ook in Zuid-Holland was dit het geval (366 cybercrime incidenten en 299 woninginbraken). 

In de provincie Zuid-Holland waren van de Duin- en Bollenstreek de inwoners van Hillegom, Lisse en Katwijk relatief het vaakst slachtoffer van cybercrime met respectievelijk 4,5, 4,3 en 4,3 meldingen per 10.000 inwoners.

In Hillegom is bovendien de sterkste toename ten opzichte van een jaar eerder: begin 2019 werden er hier helemaal geen meldingen gedaan. Voor de gemeente Noordwijk ligt dat op 3,7 meldingen en voor Teylingen ligt dat met 2,7 meldingen nog iets lager.