17
jun
'20
Anderhalf jaar celstraf geëist tegen 54-jarige Noordwijkerhouter voor verboden wapenbezit.
Geschreven door Redactie BON

Anderhalf jaar celstraf geëist tegen 54-jarige Noordwijkerhouter voor verboden wapenbezit.

Bij een 54-jarige Noordwijkerhouter werd door de politie op 10 december 2019 in de kruipruimte van zijn woonboot een flink aantal verboden wapens aangetroffen, waaronder een Kalishnikov-achtige machinegeweer, een vuurwapen met afgezaagde loop (shotgun), twee pistolen, munitie en een boksbeugel. De politie deed na een tip een inval bij de man waarbij men op zoek ging naar mogelijke hennepteelt, dit werd niet aangetroffen....

maar in de betreffende kruipruimte werden wel de verboden wapens gevonden. Op dinsdag 16 juni stond de man voor de rechter, waar hij aangaf dat hij met de shotgun alleen maar zijn gezin wilde verdedigen. Volgens hem werden zijn kinderen belaagd door een pedo en de politie zou daar niets aan doen. De Kalashnikov had de verdachte al meer dan dertig jaar en gekocht na zijn diensttijd van een Joegoslaaf omdat hij schieten leuk vond, maar gaf aan het wapen nog nooit gebruikt te hebben.

Volgens de officier van justitie was het machinegeweer, na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut, wel degelijk gebruikt. Hij vermoedde dat de verdachte het schietgerei voor iemand anders had weggestopt. Er zijn geen vingerafdrukken van de Noordwijkerhouter op de wapens aangetroffen, maar de verdachte heeft wel al eerder bekend dat hij de verboden wapens in zijn woning had.

De verdachte reageerde dat politie en justitie hem als een crimineel behandelen puur en alleen omdat hij lid is van een motorclub. Waarom hadden ze anders bij de inval op 10 december de deur uit zijn woning geblazen? Er werd anderhalf jaar celstraf tegen de man geëist voor verboden wapenbezit, de uitspraak volgt over twee weken.

Bron Leidsch Dagblad.