Datum: 26-10-2021 - 22:22
16
jun
'20
Waarschuwing voor blauwalg Oosterduinse Meer in Noordwijkerhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Waarschuwing voor blauwalg in Oosterduinse Meer.

Op de website van de gemeente Noordwijk is er melding gedaan van een waarschuwing voor de zwemwater locatie Oosterduinse meer Noordwestoever in Noordwijkerhout. De samenwerkende organisaties van www.zwemwater.nl heeft de waterkwaliteit gemeten bij het strand van de camping aan het meer. De Noordwestoever. Men constateerde op deze plaats de aanwezigheid van blauwalg...

en dat kan huidirritatie en maag-/darmklachten opleveren. Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Sommige mensen kunnen na het zwemmen kunnen gezondheidsklachten krijgen. Veelvoorkomende klachten zijn allergische reacties, (zwemmers)jeuk, hoofdpijn, misselijkheid, braken, maagkramp, koorts of diarree. Lees meer over de gezondheidsrisico’s.

Overzichtskaart: www.zwemwater.nl informeert over de hygiëne en veiligheid van buitenzwemplekken. Zwemplekken die zijn aangewezen en onderzocht door de provincies, de omgevingsdiensten, de waterschappen en Rijkswaterstaat.

Foto boven BON > Rijnland heeft in 2018 voor de laatste keer waterstofperoxide ingezet tegen de blauwalg in het Oosterduinse Meer (in de volksmond ook wel Comomeer genoemd). Klik hier voor het nieuwsitem.