Datum: 16-08-2022 - 21:16
16
jun
'20
Kuuroordproject klaar voor de volgende fase met kansen voor de hele Duin- en Bollenstreek.
Geschreven door Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB)

Kuuroordproject klaar voor de volgende fase met kansen voor de hele Duin- en Bollenstreek.

De regio kan zich opmaken voor de uitrol van het kuuroordproject. Want na de verkenning in Fase één, volgde het predicaat ‘officiële ESPA kuuroordstatus’ in Fase twee. Het is nu tijd voor Fase drie waarin de kuuroordstatus wordt geïmplementeerd. Niet alleen in Noordwijk, maar in de hele Duin- en Bollenstreek. Het project is onderdeel van de businesscase ‘Gezonde en Energieke Regio’ van de...

Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) en wordt getrokken door Noordwijk Marketing.

Quirine Kamphuisen (directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing): “Noordwijk heeft het predicaat ‘Heilzame zeebadplaats’ ontvangen op grond van de kwaliteit van de aanwezige natuurlijke elementen. Het is nu tijd om deze enorme meerwaarde toe te passen, te vertalen en zichtbaar te maken in de gehele regio. Er ontstaan nu al heel veel creatieve individuele en gezamenlijke initiatieven. Wij zorgen voor heldere criteria die nodig zijn als kader. Daarmee is de weg open voor uitvoering en krijgt kuuroord Noordwijk concreet gestalte.“

De Economic Board wil de hele regio mee laten profiteren van de kuuroordstatus. Directeur Lars Flinkerbusch: “Er is al veel belangstelling vanuit de hele Duin- en Bollenstreek om aan te haken bij de kuuroordontwikkeling. Het is ook zeker de bedoeling om de gezamenlijke kracht en de specifieke eigenschappen van de streek hieraan te verbinden. Een kuurkoordbadplaats kan niet op zichzelf staan. Het heeft een vitale omgeving nodig.

Denk bijvoorbeeld aan het Nationaal Park Hollandse Duinen, het uitgebreide netwerk van wandel- en fietsroutes, maar ook een goed sloepennetwerk van en naar De Kaag. Juist nu zien we dat gezondheid en leven in een prettige omgeving belangrijker is dan ooit. Zowel voor bewoners als voor bezoekers. Door de corona pandemie is deze businesscase nóg waardevoller en kansrijker geworden.”

Quirine Kamphuisen: “Door het coronavirus krijgt de propositie van de regio als vitaliteits- en wellness destinatie een nieuwe lading. Gezond zijn en blijven zal nog belangrijker worden in de maatschappij. Dat biedt kansen. Maar uiteraard heeft de crisis ook invloed op de implementatie. We kunnen gelukkig al aan de slag met veel zaken. Zoals het al aanwezige aanbod in de Duin- en Bollenstreek in kaart brengen.

Welke activiteiten zijn er? En welke medische ondersteuning is er? Daarnaast kijken we naar initiatieven die snel opgepakt kunnen worden, het zogeheten ‘laaghangend fruit’. Hiermee willen we het ‘kuuroord gevoel’ laten groeien en kunnen we nieuwe initiatieven stimuleren. Belangrijk zijn een goede borging en de merkbewaking. We werken aan een integrale en verbindende aanpak voor de hele regio waarbij ondernemers op individueel niveau kunnen aanhaken. In Fase drie kunnen we concreet gaan worden!”

Fotobijschrift PR:  Lars Flinkerbusch (Economic Board) en Quirine Kamphuisen (Noordwijk Marketing) trappen Fase drie van het project Kuuroord af in het Klimbos van Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.