Datum: 19-05-2022 - 04:45
15
jun
'20
Kamerlid Julius Terpstra op bezoek in Noordwijk om te praten over woningbouw.
Geschreven door CDA Noordwijk

Kamerlid Julius Terpstra op bezoek en een gesprek over woningbouw in de gemeente Noordwijk.

Afgelopen maandag heeft Tweede Kamerlid Julius Terpstra een bezoek gebracht aan de gemeente Noordwijk om daar met de Noordwijkse CDA fractie en CDJA Duin- en Bollenstreek voorzitter Jaap Hoogeveen te spreken over woningbouw in Noordwijk. Julius heeft wonen, Ruimtelijke Ordening en de Omgevingswet in zijn portefeuille. ‘’Het tekort aan woningen in onze streek is een groot probleem, we moeten proberen om te zorgen voor een permanente bouwstroom...

om te voorkomen dat deze problemen nog grote worden’’, aldus Theo Alkemade, fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Noordwijk. ‘’Omdat de ruimte schaars is on onze gemeente moeten we zorgvuldig afwegen waar we wel en waar we niet aan woningbouw willen doen, we moeten de balans bewaren tussen wonen, werken, landbouw, natuur en recreëren zodat onze streek ook in de toekomst mooi blijft om in te wonen’’.

In de kern Noordwijkerhout is nu gestart met de bouw van woningen op de Bavo en in De Zilk zijn de eerste huizen in Het Zilt opgeleverd. In Noordwijk gaat de bouw van Offem-Zuid gestaagd door. Ondertussen moet er gezocht worden naar woningbouwlocaties voor de toekomst.

Jordy de Mooij: ‘’Wij hebben met Julius gesproken of de mogelijkheden van het Achterweg gebied’’, een uitstekende buitengebied locatie om verder te bouwen na de realisatie van Offem-Zuid maar ook over het Zilverenkruis terrein/Brongsgeest, De Zeestroom/Ireneschool en woningbouw achter de Heilige hart kerk kwamen uitgebreid aan bod’’, een nuttig gesprek dus’’.

Foto PR.