15
jun
'20
Resultaten 'Afvalquiz bekend, inwoners al heel goed op hoogte van regels over scheiden afval.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Resultaten 'Afvalquiz' bekend, inwoners al heel goed op hoogte van regels over scheiden afval.

De afvalquiz is gesloten. Bijna 600 inwoners namen deel. Uit de resultaten blijkt dat onze inwoners in veel gevallen goed op de hoogte zijn van de scheidingsregels. En inwoners denken mee over inzamelen van afval in onze gemeente op het digitale discussieplatform: www.samen.noordwijk.nl. Ruim een maand had de gemeente de afvalquiz online gepubliceerd. Inwoners werden uitgenodigd om meer inzicht te krijgen...

in de kennis van Noordwijk over de afvalscheidingsregels. Er hebben heel veel inwoners mee gedaan aan de quiz. Inmiddels is de quiz gesloten en zijn de resultaten bekend. Uit de resultaten blijkt dat onze inwoners goed op de hoogte zijn van de scheidingsregels. Bijvoorbeeld voor luiers weet 93% het correcte antwoord, bij kapotte spaarlampen is dat 98% en bij vieze poetsdoeken is dat 93%.

Op basis van de resultaten kan de gemeente Noordwijk de voorlichting over afvalscheiding verscherpen. Ook hebben veel inwoners zich aangemeld voor www.samen.noordwijk.nl. Hier kunnen zij meepraten en meedenken over de toekomstige afvalinzameling in onze gemeente. Of handige tips voor andere inwoners geven. Of een afvalchallenge starten. Heb jij je al aangemeld? Of een kijkje genomen op dit platform.

Ook onduidelijkheden
Toch zijn er ook nog wel onduidelijkheden: meer dan een kwart weet bijvoorbeeld niet wat de scheidingsregels zijn voor bepaalde verpakkingen, gebruikte kussens en een kapot drinkglas. De komende tijd wordt er aandacht besteed aan deze onderwerpen.

Lees bijvoorbeeld elke week een ‘Afval weetje’ in de Gemeenteberichten of volg de gemeente op sociale media voor deze weetjes. Want hoe goed kent u de scheidingsregels? En weet u welke oplossingen er zijn voor vliegjes in uw gft-container? Of heeft u een goede tip. Deel deze dan ook op het platform.

Meer weten?
Meer lezen over harmonisatie van ons beleid op het gebied van afval. Lees ook het bericht 'Op naar één inzamelorganisatie en één manier van afvalinzameling'.