12
jun
'20
Sloop van ‘oud-Munnekeweij'. (update foto's) in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Sloop van ‘oud-Munnekeweij'. (update foto's-2)

De eerste nieuwbouwplannen van de toenmalige Gemeente Noordwijkerhout en Woningstichting Padua voor het terrein aan de Schippersvaartweg, waar nu nog steeds het gebouw van oud-Munnekeweij op staat, stammen al uit 2016. In oktober 2018 resulteerde dit in een koop- en samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Woningstichting Padua voor de bouw van 45 sociale huurwoningen op het terrein. In de loop van de jaren hebben er geregeld gesprekken...

over de plannen plaatsgevonden tussen de gemeente Noordwijkerhout en een groep van omwonenden als belanghebbenden. Dat de gesprekken niet altijd soepel verliepen blijkt wel uit een ingezonden brief van 2018 (antwoord toenmalig Wethouder de Jong) en bij de commissievergaderingen van de gemeente. 

Omdat de omwonenden er met de gemeente (nu Noordwijk) tot nu toe niet uitkwamen heeft men een gang naar de rechter ingezet. Op 15 juni vindt er een hoorzitting plaats bij de Raad van State waar de beide partijen gehoord zullen worden en de rechter zal later beslissen of de bezwaren van de omwonenden gegrond zijn.

Oud-Munnekeweij:
Eind april 1979 namen de eerste bewoners hun intrek in het nu oude gebouw van de Verzorgingshuis Munnekeweij aan de Schippersvaartweg. Het gebouw bood destijds bij de opening onderdak aan zes echtparen en 48 alleenstaanden. Het oude gebouw aan de Schippersvaartweg voldeed begin 2000 niet meer aan de eisen van de tijd en zo werd op 12 mei 2006 de nieuwe en huidige Woonzorgcentrum Munnekeweij (vierde in 2019 het 40-jarig bestaan) aan de Via Antiqua in gebruik genomen.

Vervolgens deed het nog een aantal jaren dienst als tijdelijke woonruimte (voor nieuwbouw aldaar) voor woonzorgcentra uit Noordwijk en Sassenheim, de laatste jaren stond het gebouw leeg om na 41 jaar in 2020 weer gesloopt te gaan worden. Het leegstaande gebouw is in 2017 nog wel een keer gebruikt voor een oefening van de politie. We houden u op de hoogte over de vorderingen van de sloop van het gebouw.

Foto's 11 juni BON.

Klik hier voor de foto's van 4 juni.