Datum: 23-01-2022 - 10:13

10
jun
'20
Ondernemers willen na jaren duidelijkheid in gemeentebeleid parkeerterrein Langevelderslag in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Parkeerautomaten bij parkeerterrein Langevelderslag, betalen via parkeerapps en belparkeren.

Het parkeerterrein bij Langevelderslag is al een tijdje een gemeentelijk parkeerterrein. De in het vooruitzicht gestelde modernisering is bijna voltooid. Wie nu met de auto komt staat niet meer voor een slagboompje en krijgt zijn ticket niet meer van een man die in een hok zit, maar betaalt via de parkeerautomaat. Het parkeerterrein telt bijna 700 plekken. Autobezoekers betalen voor de eerste 2 uur € 1,- per uur. Daarna € 3,- per uur. Een dagkaart kost € 5,-....

De parkeerzone voor Langevelderslag is '22600' waardoor gemakkelijk via parkeerapps en belparkeren betaald kan worden.

Heerlijke plek om te starten
Veel recreanten weten het parkeerterrein te vinden. Toeloop komt met name uit de Bollenstreek, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Plaatsen die de afgelopen jaren flink zijn gegroeid en dat merkt de gezellige strandhoreca.

De kust trekt het hele jaar door
De kust is in trek. Het hele jaar door. Elk moment bieden duinen, strand en zee de bezoekers veel moois. Ruimte. Ontstressen. Het parkeerterrein is een prima uitvalbasis voor een strandwandeling. Mooi en breed. Onverwacht stil, zeker als je richting Zandvoort loopt. Een verademing!

Noordvoort
Het bijzondere stuk strand Noordvoort is een ervaring op zich. Hier worden wandelaars verleid om het duin op te lopen – uniek in Nederland. Het is genieten geblazen. Een wijds uitzicht over de zee, de vloedlijn en heel misschien zie je een troep zeehonden uitrusten.

Duinvalleien in Nationaal Park Hollandse Duinen
Bij Langevelderslag kun je ook het duingebied in. Het is een prachtig startpunt voor een fietstocht. Wandelaars beginnen er een wandeling door de duinen van Nationaal Park Hollandse Duinen. Hier beleef je de Hollandse natuur. Met vele fotogenieke plekken, De Van Limburg Stirum Vallei is volgens de kenners een van de mooiste locaties in het duingebied.

100% opengesteld
In de afgelopen maanden is het parkeerterrein in de weekenden afgesloten in verband met corona. Een harde maatregel om recreanten te ontmoedigen naar Noordwijk af te reizen. Na een volledige afsluiting volgde een paar weken gedeeltelijke afsluitingen in het weekend. 50%. Bij grote toeloop sloot de gemeente de weg naar het parkeerterrein af, zoals met Pinksteren. Sinds kort sluit de gemeente de eigen parkeerterreinen niet meer af. Langevelderslag draait weer op 100%.