Datum: 11-07-2020 - 18:30
10
jun
'20
Lezers schrijven: Monumentaal groen in centrum bedreigd in Noordwijkerhout.
Geschreven door Lezers schrijven.

Lezers schrijven: 'Bruisen'… doet het nu zeker al! Gezien de reacties bij de coffeeshop-poll.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ....

Lezers schrijven: 
Het zal nog meer gaan bruisen als het Marktplein wordt overspoeld met verslaafden aan verdovende middelen, die worden verhandeld in de omstreden coffeeshop in een winkel waar boven 2 families wonen. Het Marktplein is nu al een “gezellige sfeervolle plek”.

In de late middag en ’s avonds is het er druk met jongelui vanuit diverse Europese landen, die na hun dagelijkse arbeid, een biertje drinken en gebruik maken van diverse soorten tabak. Waarvan de herkomst naar mijn mening, niet altijd duidelijk is.

Zittend op de vaste bankjes op het plein. Een levendig kabaal, dat is het wel vaak. Zij hebben veel plezier en vragen zich niet af, of de aanleunende appartementen en winkels overlast hebben van hun luidruchtige, plezierige stemming. Zij kopen hun behoeften aan alcohol bij de winkels die tot 21.00 uur open zijn.

In de zomertijd blijft het lekker lang licht. De omwonenden kunnen dan “lekker lang” genieten van het luidruchtige krakeel op het plein. En als het regent kunnen zij schuilen onder de afdaken van de winkels, rondom het plein en de optionele “wietwinkel”.

Echter in de winter gaan de lantaarns vroeger aan. Er staan net te weinig lantaarns om elkaar tot aan de overkant te kunnen zien en stralen een romantisch zacht licht uit. Dit wordt nu al zonder coffeeshop, als onveilig ervaren door de bewoners van het Marktplein.

Conclusie:
Er mag beslist geen coffeeshop geopend worden op het “Marktplein”.

Het is:
ten 1e: een zéér ongezonde branche.
ten 2e: het is niet nodig onze kinderen en kleinkinderen met zo’n coffeeshop te confronteren.
ten 3e: het lokt uit tot criminaliteit.
ten 4e: het is niet nodig in Noordwijkerhout uitbreiding van verdovende middelen te stimuleren.
ten 5e: De gemeente heeft op 3-1-2019 het besluit genomen om coffeeshops niet toe te staan.

Naam schrijver en bewoner Marktplein bekend bij de redactie van BON.

Redactie BON:
De fractie van Bruisend Noordwijk heeft nog twee dagen een poll op hun Facebook staan, waar u uw mening kwijt kan over de mogelijke komst van een coffeeshop in Noordwijkerhout. Klik hier.