Datum: 09-12-2021 - 06:20

   

06
jun
'20
Van Nispen gaat na 88 jaar van zondag naar zaterdagvoetbal in De Zilk.
Geschreven door RKVV Van Nispen

Van Nispen gaat na 88 jaar van zondag naar zaterdagvoetbal.

Vanaf medio maart heerst het coronavirus in Nederland en ook RKVV Van Nispen is hier niet aan ontkomen. Gelukkig zijn we weer aan het trainen en de jeugd onder 19 hoeft zelfs de 1,50 meter regel niet meer te hanteren. Hopelijk kunnen we vanaf 1 september het sportpark en de kantine weer openen en starten dan ook de competities weer normaal op. Naast het corona-virus is er nog een andere ontwikkeling gaande in voetballend Nederland...

waar ook RKVV Van Nispen niet aan ontkomt. Dit is een ontwikkeling, waarbij er steeds meer voetballers op zaterdag willen voetballen. Deze ontwikkeling heerst voornamelijk in West 2, maar breidt zich als een olievlek uit richting West 1 en dus ook naar RKVV Van Nispen.

De laatste maanden werden wij geregeld benaderd door onze spelers, die op zondag voetballen, of zij op zaterdag konden gaan voetballen. Het bestuur heeft hier steeds naar geluisterd, geïnventariseerd en het standpunt ingenomen dat RKVV Van Nispen (voorlopig nog een paar jaar) een zondagvereniging zou blijven.

RKVV Van Nispen is sinds 1932 een zondagvereniging, maar heeft op zaterdag altijd al jeugdvoetbal gehad. Later werd er door veteranen ook op zaterdag gevoetbald en sinds 4 jaar hebben we ook een selectie team op zaterdag. RKVV Van Nispen was in de bevoorrechte positie om selectie teams op zondag en een selectie team op zaterdag te hebben.

Echter de afgelopen 2 weken, zijn de verzoeken om op zaterdag te willen gaan spelen, in een stroomversnelling gekomen. Daarom hebben we als bestuur moeten concluderen dat er niet voldoende leden/spelers zijn om op zondag selectie te voetballen. Het bestuur heeft daarom besloten om met ingang van volgend seizoen, te stoppen met selectie voetbal op zondag. 

Wat heeft dit voor gevolgen?
Allereerst is het een weloverwogen, uitvoerig besproken en emotioneel besluit. Er gaat een traditie van 88 jaar verloren en er zal door vele (oud-) leden en supporters met weemoed terug gedacht worden aan de mooie uurtjes op de zondagmiddag op het sportpark van RKVV Van Nispen.

Tevens geeft het wel weer kansen richting de toekomst. Wanneer er zoveel vraag is, om op zaterdag te voetballen, gaan we daar als vereniging invulling aan geven. Volgend seizoen zal de huidige zondag selectie starten als zaterdag 2.

Samen met zaterdag 1 denken we een mooie groep voetballers te hebben, waar we in de komende jaren nog veel plezier aan kunnen beleven. Bijkomend voordeel is dat we nu iedere zaterdag een thuiswedstrijd hebben, of zaterdag1 voetbalt thuis of zaterdag 2 voetbalt thuis.

Voor de bestuursleden en vrijwilligers vergt het veel organisatorische werkzaamheden. De indelingen van de competitie, de voorkeurstijden, de wedstrijden, de kleedkamers, de scheidsrechters en de barbezetting dienen opnieuw gemaakt te worden.

Ook de leden, vrijwilligers, KNVB en sponsors dienen geïnformeerd te worden. Er zal overleg met de teams en trainers plaats vinden over al deze indelingen. Kortom werk genoeg, maar wij hebben er alle vertrouwen in, dat de zaterdagen bij RKVV Van Nispen een druk bezochte zaterdag gaan worden, met veel sportiviteit en gezelligheid.

De corona-crisis heeft ingrijpende financiële gevolgen. Het bestuur heeft steun gevraagd en gekregen van de overheid, wat de pijn een beetje verlicht. Gemeente Noordwijk overweegt om de huur stop te zetten tijdens de corona crisis.

Afgezien van consequenties op organisatorisch gebied, ten gevolge van het verschuiven van de voetbal van zondag naar zaterdag, heeft dit ook financiële gevolgen. De baromzet zal grotendeels verschuiven van de zondag naar de zaterdag, maar naar verwachting wel teruglopen. Verder hopen we dat onze leden en sponsors ons trouw blijven, ongeacht op welke dag we voetballen.

Ten slotte hopen wij dat iedereen gezond blijft, dat we snel weer kunnen voetballen en dat we alle leden, vrijwilligers, medewerkers, supporters en sponsoren weer snel zullen zien bij onze mooie vereniging maar wel op zaterdag vanaf komend seizoen.

Het bestuur RKVV Van Nispen.