Datum: 21-03-2023 - 12:04
06
jun
'20
Geen Oranjefeesten in Noordwijkerhout als vanouds, maar op weg naar de Oranjefeesten 2.0 in Noordwijkerhout!
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Geen Oranjefeesten in Noordwijkerhout als vanouds, maar op weg naar de Oranjefeesten 2.0!

De Oranjevereniging Noordwijkerhout heeft de laatste tijd veel onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de Oranjefeesten in 2020. Het bijeen brengen van grote groepen mensen met het risico dat zij besmet raken met het coronavirus kunnen en willen wij niet nemen. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat gelet op alle maatregelen die nu getroffen moeten worden, de onzekerheid over het verloop van de corona-besmettingen en de zorg voor de gezondheid...

van de bezoekers van de kermis, deelnemers, vrijwilligers, het publiek bij de activiteiten en onszelf het niet mogelijk is de Oranjefeesten in de huidige vorm door te laten gaan.

Dit alles in acht nemend is de Oranjevereniging tot de conclusie gekomen om de Oranjefeesten 2020 in Noordwijkerhout een andere invulling te geven. Helemaal niets doen is voor ons geen optie, de Oranjevereniging gaat virtueel. Drie dagen lang Oranjefeesten middels uitzendingen op Bollenstreek Omroep.

Wat gaan we u onder andere laten zien en doen?
Op dinsdag 8 september zullen de Oranjefeesten geopend worden door de burgemeester en de voorzitter van de Oranjevereniging. Bewoners in Munnekeweij worden getrakteerd op een gebakje en is er een programma met oude Hollandse liedjes. Verder kunt u kijken naar een uitzending over de kermis.

Hoe was het vroeger? Hoe wordt een kermis opgebouwd en een kermisexploitant zal inzage in het kermisleven geven. Drie dagen lang zal een uitzending van Kom in ’t Durp u activeren om mee te doen aan virtuele opdrachten/spelletjes. Hoe precies? Dat blijft nog even een verrassing. Het avondprogramma zal gevuld worden met een GlamourBingo.

De volgende dag, woensdag 9 september gaan we in gesprek met o.a. tonknuppelaars, vrijwilligers, tonsjorders en wielrenners. Ook gaan we weer interactief bezig met Kom in ’t Durp en is er een kermisjournaal te zien.

Donderdag 10 september gaan we het hebben over de viswedstrijd, motorcross en vogelschieten. Voor de laatste keer gaan we interactief bezig met Kom in ’t Durp. Voor de senioren is er een programma met zang, maar ook een actief element. We zenden weer een kermisjournaal uit en plaatselijke bands treden op.

We reiken virtueel de prijzen van de woordpuzzel en de kleurplaat uit en tevens zullen de prijzen worden uitgereikt aan de winnaars die mee hebben gedaan aan Kom in 't Durp. Natuurlijk sluiten we de Oranjefeesten af met een virtueel vuurwerk.

Alles zullen we gaan omlijsten met muziek in welke vorm dan ook. En dat is nog niet alles. Hou alle media en onze website www.ovnwh.nl goed in de gaten. Regelmatig zullen er tipjes van de sluier worden opgelicht.

Klik op de onderstaande link voor een verslag en foto's Oranjefeesten 2019.

* Zaterdag 31 augustus: GlamourBingo van de Oranjevereniging.

* Zondag 1 september: 
Baggerloop 2019 CV De Vikings.

* Maandag 2 september met diverse activiteiten: Klaverjassen/jokeren, biljarten, zwemmen, bridge, bowling.


* Dinsdag 3 september: opening en seniorenmiddag Munnekeweij, start kermis, Oranjeloop, In het durp.

Woensdagmorgen 4 september: George Vink wint 4e 'Ron van den Burg Wisselbokaal Tonknuppelen´. (update foto's tonknuppelen)

* Woensdagmorgen 4 september: Kasteelheer Martien Meiland even terug op het durrep voor tonknuppelen.

* Woensdagmiddag 4 september: Tonknuppelen voor de jeugd, wielerronde en tonsjorren.

* Donderdagochtend 5 september: Opening Pi l'arena, jeu de boules, sjoelen, klootgooien, schatgraven, viswedstrijd, vogelschieten.

Dagboekmiddag Oranjefeest: donderdag. (foto's: motorcross, Stef Stuntpiloot, spelletjesmiddag Munnekeweij)

Dagboek Oranjefeest 2019: de uitslagen.