Datum: 30-06-2022 - 06:22
31
me
'20
Yes....de Noordwijkerhoutse horeca mag bijna weer open. (update met de laatste informatie)
Geschreven door Redactie BON

Yes....de Noordwijkerhoutse horeca mag bijna weer open. (update met de laatste informatie)

Bijna is het eindelijk weer zover.... Vanaf maandag 1 juni mogen, op 2e Pinksterdag om 12.00 uur, de café's,  restaurants en cafetaria met hun terrassen gelukkig weer open. Goed nieuws dus voor de Noordwijkerhoutse horecabedrijven en hun trouwe bezoekers. En als de weersverwachting klopt, hebben we voorlopig ook mooi weer om te kunnen genieten van de zonnige terrassen in ons dorp. Er gelden wel een aantal protocolregels....

(volgens de richtlijnen van het RIVM) maar als we ons daar allemaal aan houden, dat is het voor een ieder veilig om gezellig uit te gaan en gaan we hopelijk een mooie lange zomer tegemoet. 

Hier volgen een aantal algemene protocolregels: 
Voor restaurants en café's geldt dat mensen moeten reserveren voor een tafeltje binnen. Dat kan bijvoorbeeld via reserveringsapps of gewoon telefonisch. Voor terrassen hoeft er niet geserveerd te worden. Bij aankomst, zowel binnen als buiten, volgt een ‘controlegesprek’, waarin gasten moeten aangeven of ze klachten hebben. Zo ja, dan wordt de toegang geweigerd.

Voor 2 mensen is het toegestaan om aan een tafel binnen 1,5 meter te zitten. Vanaf 3 personen moeten de gasten ook aangeven of ze onderdeel zijn van hetzelfde huishouden. Zo niet, dan moet iedereen afstand houden van elkaar. Voor de duidelijkheid: ook huisgenoten vormen onderdeel van een huishouden, het gaat dus niet alleen om gezinnen. Ook mogen er binnen maximaal 30 gasten aanwezig zijn. Op het terras geldt geen limiet, zolang die afstand maar gewaarborgd blijft.

Via de onderstaande horeca-bedrijfslogo's met linken van de bij Blik Op Noordwijkerhout aangesloten eet- en drinkgelegenheden, kunt u zien hoe er per gelegenheid gereserveerd kan worden. Op de website/Facebookpagina van de betreffende bedrijven staat de laatste update met informatie voor u klaar. Ook kunt u per eetgelegenheid zien of men de afhaal- of bezorgdienst na 1 juni ook nog hanteert. Namens de lokale horeca heten we u weer van harte welkom in de restaurants, café's en cafetaria van Noordwijkerhout.

Laatste nieuws All American Bowling / Midgetgolf:
Bij All American Bowling hebben ze wel een grote teleurstelling te verwerken gekregen. Ondanks dat er afgelopen vrijdagochtend eerst de melding binnenkwam van de Veiligheidsregio Hollands Midden dat het restaurant en de bar (maar nog niet de bowling) open mocht zijn, werd de toestemming een uur later alweer ingetrokken.

Een grote domper voor eigenaar Henk Oosterhuis en zijn medewerkers. De Veiligheidsregio HM heeft aangegeven dat men de lijn van de regering volgt waarbij bowlingbanen als binnensport worden beschouwd en tot nader order dicht moeten blijven. Ook het restaurant en de bar mogen dan niet open zijn in de ruimte waar een bowling is in gevestigd.

U heeft onlangs op BON al kunnen lezen dat All American Bowling een prachtige 18-holes Midgetgolfbaan met een gezellig terras heeft aangelegd. Deze mag dan wel weer gelukkig open zijn vanaf 2e pinksterdag 12.00 uur en kunt u daar terecht voor een leuke ronde langs de 18 midgetgolfbanen en een drankje nemen op het zonnige terras. Tevens staat er een Ice-Cream Truck met heerlijk softijs, Sundae, Milkshakes en Slush Puppy. Klik hier voor foto 1 en klik hier voor foto 2. U bent van harte welkom.All American Bowling
restaurant & minigolf


Brasserie Op Dorp


Café-Restaurant
De RuigenhoekCafé van der Geest


Cafetaria De Koetiller

Café Madero


Como & Co

Landgoed Tespelduyn


Restaurant Het Wapen
van Noordwijkerhout
Restaurant HudsonRestaurant To Meat

U bent vanaf 1 juni
van harte welkom!

Reserveer snel!

* Vergeet ook onze andere lokale ondernemers niet en koop zeker in deze moeilijke tijden in uw eigen dorp! Zie de advertenties op BON of via onze ADRESSENPAGINA.