Datum: 21-03-2023 - 21:48
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

24
me
'20
65-jarig huwelijksfeest van Piet en Truus van Haaster - Warmerdam in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Briljante huwelijk (65) voor Piet en Truus van Haaster - Warmerdam. (foto's)

Op zondagochtend 24 mei bracht burgemeester Wendy Verkleij van de gemeente Noordwijk een bezoek aan het echtpaar Piet (90) en Truus (88) Van Haaster - Warmerdam voor hun 65-jarig huwelijksjubileum. Door de coronamaatregelen kon de burgemeester helaas, volgens traditie, niet aan tafel schuiven voor een leuk gesprek met het bruidspaar, maar gaf ze om 11 uur een boeket bloemen en de felicitatie...

af in de tuin van het bruidspaar op gepaste afstand. Ondanks het regenachtig weer was de hele buurt uitgelopen om het briljante bruidspaar met een aantal liedjes toe te zingen, natuurlijk werd er afgesloten met de 'Noordwijkerhoutse Wals' en het 'lang zal ze leven' in aanwezigheid van de burgemeester. De muzikale begeleiding lag in hadden van 'De Vrolijke Muzikanten' (Jos en Ria Disseldorp).

Het briljante bruidspaar woont al sinds 1991 met veel plezier aan het Julianaplein. Op 25 mei 1955 traden Piet en Truus in het huwelijk in Voorhout. Het echtpaar is in het gelukkige bezit van 4 kinderen (3 dochters en 1 zoon), 12 kleinkinderen (4 jongens en 8 meisjes). en 5 achterkleinkinderen. Piet is een geboren en getogen Zilker van de Zilkerbinnenweg en Truus is net over het spoor bij Piet Gijs in Voorhout geboren.

In de jeugd van Piet woonde er op de Zilkerbinnenweg één grote familie Van Haaster. Zijn vader was één van de drie broers die daar vlak bij elkaar een bollenbedrijf hadden. Uit de drie gezinnen werden 38 gezonde nakomelingen geboren (waaronder Piet) en daar weer uit nog eens 36 gezonde kinderen. Een sterk geslacht dus die Van Haasters.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen tijdens een dansfeest in een bollenschuur van de familie Willemse op het Westeinde in Noordwijkerhout. Truus viel bij Piet op doordat "ze een mooie roze jurk aan had die voor die tijd er 'opvallend' uit zag".

Na hun trouwen zijn ze ook op de Zilkerbinnenweg gaan wonen en heeft Piet het bollenbedrijf van zijn vader overgenomen. Op 62-jarige leeftijd vond Piet het welletjes met al die nieuwe technische veranderingen in het vak en deed hij het bedrijf weer over aan zijn zoon.

36 jaar heeft het echtpaar in De Zilk gewoond en na Piet zijn pensionering zijn ze in 1991 'geëmigreerd' naar Noordwijkerhout. Truus had problemen met haar ogen gekregen en wilde daarom dichter bij het dorp met zijn winkels wonen. Tot die tijd heeft Truus jarenlang als vrijwilligster bij de Zonnebloem geholpen.

Piet kon zijn plantjes, bloemetjes en dieren niet missen en werd één van de eerste vrijwilligers van de kinderboerderij De Dierenhoeve. Daar is zelfs een laantje 'Piet van Haasterlaantje' naar hem vernoemd, voor al zijn vrijwilligerswerk op de Dierenhoeve. Natuurlijk is Piet ook veel in zijn mooie tuin op het Julianaplein te vinden.

Het echtpaar viert hun 65-jarige bruiloftsfeest door de coronamaatregelen op gepaste wijze. De redactie van BON wenst het echtpaar nog gelukkige en gezonde jaren samen.

Foto's redactie BON.