Datum: 28-05-2020 - 06:55
19
me
'20
Bibliotheken organiseren online interviews met schrijvers.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheken organiseren online interviews met schrijvers.

Vanaf donderdag 21 mei start Ontmoet Schrijvers Online, een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken en Probiblio. Gedurende zeven weken kan het publiek verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het Goto webinar systeem van de Koninklijke Bibliotheek. Aanmelden voor één of meerdere webinars...

kan via de website van Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl. Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen.

Op 11 juni is schrijfster Marijke Schermer aan de beurt. Zij wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Ontmoet Schrijvers Online van 11 juni met Marijke Schermer is een samenwerking tussen Grimbergen Boeken en de Bibliotheek Bollenstreek. In onderstaande tabel vind je de volledige planning.

Datum 

Schrijver 

Bibliotheek 

21 mei 

Alex Boogers 

De Boekenberg Spijkenisse 

28-mei 

Paulien Cornelisse 

Rotterdam 

4-jun 

Splinter Chabot 

Gouda 

11-jun 

Marijke Schermer 

Bollenstreek 

18-jun 

Suzanna Jansen 

Aanzet 

25-jun 

Eva Vriend (gevraagd) 

Katwijk 

2-jul 

Esther Gerritsen 

Aan den IJssel 

Momenteel kunnen schrijvers niet fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor.

De deelnemende bibliotheken zijn Bibliotheek Rotterdam, De Boekenberg Spijkenisse, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Aanzet, Bibliotheek Katwijk en Bibliotheek Aan den IJssel.