Datum: 24-09-2020 - 17:03
18
me
'20
Gemeente Noordwijk waarschuwt voor criminele investeerders in de horeca.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Gemeente Noordwijk waarschuwt voor criminele investeerders in de horeca.

Horecabedrijven worden hard geraakt door de coronacrisis. Daarom wordt er extra aandacht gevraagd om op te passen voor criminele investeerders. De gemeente Noordwijk heeft horecaondernemers hier vorige week een brief over gestuurd. Om dit onderwerp extra onder de aandacht te brengen. Je kunt maar 1 keer nee zeggen: Let op! Criminelen investeren graag in horecazaken omdat er veel contant geld in omgaat....

Zo kunnen ze hun criminele geld witwassen. Voordat we het weten is een zaak het toneel van drugshandel of illegaal gokken. De eigenaar is hiervoor aansprakelijk. 

Steunmaatregelen overheid
De overheid heeft verschillende steunmaatregelen voor ondernemers gerealiseerd. Wees terughoudend met het inschakelen van tussenpersonen die tegen betaling of onduidelijke voorwaarden helpen bij het regelen van deze steun. Vraag bij de gemeente en het UWV na wat de mogelijkheden zijn. Een overzicht van de steunmaatregelen is terug te vinden op www.rijksoverheid.nl.

Als je het niet vertrouwt?
Constateer je verdachte situaties in jouw omgeving of ben je benaderd? Meld dit dan bij de politie bij de wijkagent of telefonisch via + 31 (0) 900 88 44. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via + 31 (0) 800 70 00 of via website www.meldmisdaadanoniem.nl.

Meer weten of vragen?
Heb je vragen dan kun je contact opnemen met het Team Openbare Orde en Veiligheid (OOV) van de gemeente via ons Klantcontactcentrum +31 (0) 71 36 60 000. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.