Datum: 27-09-2023 - 23:51
18
me
'20
Lezers schrijven: Afwijken van bestemmingsplan is stuitend bij bouw 'Park Kleyn Wassenaar'.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Lezers schrijven: Afwijken van bestemmingsplan is stuitend bij bouw 'Park Kleyn Wassenaar'.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden...

gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lezers schrijven 16-5-2020:
De Weekendkrant van 14 mei 2020 berichtte over de bouw van “Park Kleyn Wassenaar”. Vijf nieuwe recreatievilla’s aan de Duindamseweg in Noordwijk. Er is al één villa verkocht. Weekendkrant meldt dat de bouw start als er vier verkocht zijn. Dat is niet helemaal juist. Er is nóg iets nodig voordat de bouw kan beginnen: een bouwvergunning. Die is er nog helemaal niet.

Geen wonder, want het bestemmingsplan staat bebouwing op deze plek niet toe. Het zou ook recht indruisen tegen het huidige natuurbeleid. Toch heeft de gemeente inmiddels een ‘Verklaring van Geen Bedenkingen’ afgegeven. Daarbij is in één klap ook toestemming gegeven voor het verhogen van de maximale nokhoogte met meer dan een halve meter.

Het gemak waarmee hier zonder enig redelijk argument wordt afgeweken van het bestemmingsplan, én van het door B&W ondertekende Kustpact, is stuitend. Dat de verantwoordelijke wethouder onlangs per direct opstapte en met zijn brief vragen opriep over het integriteitsklimaat doet het vertrouwen ook geen goed.

R. Peeters en A. Johannes

Nieuwsitem 5-5-2020 op BON: PvdA-fractie stelt vragen aan het college over: bouw 5 recreatiewoningen Duindamseweg.