Datum: 15-08-2020 - 09:49
18
me
'20
Start van 112 woningen op Landgoed in den Houte: 'Een impuls voor heel Noordwijkerhout'.
Geschreven door Trebbe

Start van 112 woningen op Landgoed in den Houte: 'Een impuls voor heel Noordwijkerhout'.

Trebbe is gestart met de realisatie van de eerste fase van 112 woningen in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe en is de jongste wijk van Noordwijkerhout. De wijk omvat in totaal ca. 700 woningen en is gesitueerd tegen het centrum van Noordwijkerhout, op het voormalige BAVO-terrein. Sjaak van den Berg, wethouder gemeente Noordwijk...

“Ik ben buitengewoon blij dat de bouw daadwerkelijk is gestart na een intensieve periode van voorbereidingen. Het voormalige BAVO-terrein vroeg al jaren om een invulling. Landgoed in den Houte wordt een fantastische plek om te wonen en geeft een impuls aan heel Noordwijkerhout. 112 woningen maken 112 gezinnen blij, zij stromen door en daarmee maken we meer mensen blij. Hier zit een tevreden wethouder.”

Merlien Welzijn, directeur-bestuurder woningstichting Padua: “Ik vind het geweldig dat er in deze nieuwe wijk ook ruimte is voor sociale huur. We zitten middenin in een wooncrisis, ook wij voelen de druk op de woningmarkt. Met het vormgeven van sociale huur in Landgoed in den Houte zorgen we ervoor dat mensen überhaupt in Noordwijkerhout kunnen wonen en we zorgen voor doorstroming op de woningmarkt. De extra dimensie die de coronacrisis met zich meebrengt laat zien dat het ongelooflijk belangrijk is dat er gebouwd blijft worden in dit gebied.”

Edwin Kolkhuis Tanke, namens Ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe: “Ik ben er trots op dat we deze fantastische landelijke plek, die toch zo dicht tegen het centrum van Noordwijkerhout aan ligt, kunnen transformeren naar een prachtige nieuwe woonwijk. Een uniek gebied, waar we waarde hebben kunnen toevoegen, maar juist ook de unieke elementen hebben kunnen bewaren. Op Landgoed in den Houte wonen straks zo’n 700 gezinnen, omringd door een unieke parkachtige inrichting van de openbare ruimte.”

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: “Deze eerste paal is een fantastische mijlpaal. Het markeert de start van de bouw van 112 nieuwe woningen maar het is ook de eerste paal van deze prachtige wijk van Noordwijkerhout. Ik ben er trots op dat we vanuit een prettige samenwerking met de gemeente, woningstichting Padua en de ontwikkelcombinatie gestart zijn met de invulling van deze fantastische locatie. Juist nu!”

Over de woningen
In totaal worden er in Landgoed in den Houte gefaseerd 664 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop gerealiseerd. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling.

De eerste fase betreft de realisatie van 112 woningen. 82 woningen zijn bestemd voor de verkoop. 30 woningen bestemd voor sociale verhuur door woningstichting Padua. Door de mix in verschillende prijsklassen voor de koopwoningen én woningen in het sociale huursegment is de wijk bereikbaar voor een brede doelgroep. De bouw is eind april gestart, naar verwachting wordt de laatste woning van deze fase in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd.

Foto boven PR. Klik hier voor meer grond en drone foto's BON.