Datum: 25-09-2020 - 18:47
12
me
'20
College beantwoordt vraag NZLokaal over: tijdelijke woningbouw spoedzoekers (terrein Zeestroom). in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Tijdelijke woningbouw voor o.a. spoedzoekers laat nog wel even op zich wachten.

U heeft al eerder kunnen lezen dat het realiseren van nieuwbouwwoningen, volgens de fractie van PUUR, in de gemeente Noordwijk in de afgelopen jaren drastisch aan het dalen is. Daarbij komt ook nog eens dat in de afgelopen tijd het fenomeen tijdelijke woningbouw voor o.a. 'spoedzoekers', flink in het nieuws is in de gemeente Noordwijk en gisteravond zelfs het onderwerp was op de landelijke televisie bij het programma De Monitor....

Hierbij kwam ook wethouder Dennis Salman in de uitzending naar voren, maar hij wilde dit keer niet reageren voor de camera. Twee jaar geleden werd volgens de wethouder in De Monitor, met hetzelfde onderwerp 'spoedzoekers' door wat knip en plakwerk van de makers, zijn reactie destijds niet goed weergegeven.

Tijdens de eerste door de coronacrisis gehouden digitale persgesprek van dinsdagmiddag gaven in reactie de wethouders Dennis Salman en Sjaak van den Berg (als tijdelijk vervanger van vertrokken wethouder De Jong) aan, dat het realiseren van tijdelijke woningen voor o.a. spoedzoekers nog wel even op zich zal laten wachten.

Volgens de wethouders zijn de te doorlopen procedures voor tijdelijke woningbouw weliswaar sneller te doen als voor de gewone nieuwbouw van woningen, maar dit neemt nog zeker een half jaar tot een jaar in beslag nadat er een locatie bekend is. De gemeenteraad gaat binnenkort in beslotenheid overleggen over mogelijke locaties voor tijdelijke woningen. Voor Noordwijkerhout zijn er twee al eerder genoemd: het terrein van de Zeestroom en de grond van de voormalige Ireneschool.