Datum: 25-09-2023 - 02:02
12
me
'20
Voortgang herinrichting Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout. (update mei > grond en drone-foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Voortgang herinrichting Sportpark De Boekhorst. (update juni > 1e paal clubgebouw VVSB/Northa + aanleg tennisbanen > grond en drone-foto's)

De planning van de werkzaamheden op Sportpark De Boekhorst is wat naar voren geschoven door het besluit op 31 maart 2020 van de KNVB, dat er dit voetbalseizoen geen amateurwedstrijden meer plaatsvinden als gevolg van de coronacrisis. Door dit besluit heeft VVSB begin april groen licht gegeven voor het eerder verschuiven van de natuurgrasvelden (5 en 6), deze werkzaamheden vinden nu plaats. Het gras krijgt hierdoor alle tijd...

om op sterkte te komen voor het competitieseizoen 2020/2021. Doordat de natuurgrasvelden eerder verschuiven, kan ook het fiets/looppad langs De Zanderij nog dit jaar worden aangelegd. De Zanderij is de weg die de Herenweg met de Langevelderweg verbindt en de toegangsweg is naar Landgoed in den Houte.

Update 5 juni.
Vandaag vrijdag 5 juni is eerste paal (en meer) in de grond gedraaid, waarop het nieuwe clubgebouw gebouwd zal gaan worden. De kantine, bestuurskamers, kleedkamers ect. van VVSB en Northa zullen hierin een plaatsje gaan krijgen. Bij de Tennisvereniging De Boekhorst worden op dit moment de eerste nieuwe tennisvelden aangelegd en uitgebreid.

De afronding van de werkzaamheden van het clubgebouw van VVSB/Northa zullen rond april 2021 plaatsvinden. Daarna kunnen de verenigingen de afbouw doen. Vervolgens vindt in de zomerperiode 2021 de sloop van het bestaande clubgebouw plaats. Het laatste kunstgrasveld wordt daarna aangelegd, zodat de velden klaar zijn voor het nieuwe sportseizoen 2021 /2022.

Tennisvereniging De Boekhorst is zelf bouwheer voor het nieuwe clubgebouw. De inschatting van nu is, dat zij in september van start zullen gaan met de bouwwerkzaamheden daarvan en dat deze medio 2021 opgeleverd gaat worden.

Juni 2020: grond-foto's BON en drone-foto's Chris Koomen.