Datum: 18-01-2022 - 16:44
12
me
'20
Cindy en Charlotte vragen opnieuw aan de politiek: Wat gaat u NU als gemeente Noordwijk doen voor de spoedzoeker?
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Spoedzoekers Charlotte en Cindy doen in het tv-programma 'De Monitor' hun verhaal. (update uitzending op BON)

U heeft de afgelopen tijd in verschillende nieuwsitems op BON kunnen lezen hoe spoedzoekers en lotgenoten Cindy van Wieringen en Charlotte Meiland uit Noordwijkerhout, samen de strijd zijn aangegaan voor betaalbare woningen in de gemeente Noordwijk. Maandagavond 11 mei hebben Charlotte en Cindy hun verhaal gedaan in een televisie-uitzending van De Monitor. De uitzending kunt u hier op BON terugzien onderaan dit nieuwsitem....

Charlotte en Cindy werden een tijdje gevolgd door dit programma en zijn er opnames gemaakt. Ze geven aan het uiteraard heel spannend te vinden om op televisie te komen, tenslotte laat je je van je kwetsbaarste kant zien. Ze hebben door zich kwetsbaar op te stellen opnieuw het probleem van spoedzoekers aangekaart bij de gemeenteraad en het college in de gefuseerde gemeente Noordwijk. Het is volgens Charlotte en Cindy zeker niet de bedoeling om de gemeente Noordwijk in een kwaad daglicht te stellen, maar dit probleem moet wel een keer worden aangepakt.

Dit al jaren voortslepende probleem lijkt maar niet opgelost te kunnen of willen worden. Helaas heeft wethouder Salman, met het onderwerp 'Wonen' in zijn portefeuille, besloten om geen reactie te geven in het programma van De Monitor. Wij hadden graag van hem gehoord waarom er geen van de beloftes, die hij gedaan heeft in de uitzending van De Monitor in 2018, zijn waargemaakt. 

Charlotte en Cindy denken dat dit een gemiste kans is voor de gemeente Noordwijk. De wethouder had dit keer de kans om zichzelf en de gemeente Noordwijk kunnen redden door in te zien dat er fouten zijn gemaakt. Erkenning van het probleem en inzicht in een leercasus om fouten te herstellen voor deze prachtige gemeente.

De spoedzoekers Charlotte en Cindy hopen dat de gemeente Noordwijk dit keer wel meer zal doen om dit maatschappelijk probleem op te lossen na de uitzending, uiteraard wel met het idee dat er al 2 jaar verloren is gegaan en ingehaald dient te worden.

Hieronder de uitzending van De Monitor. (werkt hij in uw browser niet dan kunt u ook op deze link klikken)