Datum: 15-08-2020 - 10:07
26
me
'20
Eerste regenboogpad in Noordwijkerhout in de Dorpsstraat.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Eerste regenboogpad in Noordwijkerhout in de Dorpsstraat. (update foto's)

Op 19 november 2019 is een motie van Lijst Salman Noordwijk en D66 aangenomen met een verzoek om ideeën aan te leveren voor regenboogpaden in onze gemeente. Hierop heeft een lunchroom in de Dorpsstraat van Noordwijkerhout een verzoek ingediend om een regenboogpad voor deze onderneming aan te brengen. Dit bijzondere initiatief is positief door het college van B&W beoordeeld, verder uitgewerkt en is vandaag aangelegd...

Een regenboogpad bij de lunchroom is gewenst nu er een terras komt aan de kant van de Witte Kerk. De medewerkers van de lunchroom moeten volgens de eigenaar en het college veilig kunnen oversteken naar het terras.

Het regenboogpad vraagt volgens het college op een mooie manier aandacht aan passerende weggebruikers om extra op te letten. Daarnaast ook voor het mooie concept van deze onderneming waarbij gewerkt wordt met mensen met een verstandelijke beperking. 

Het college geeft bij de gemeenteraad aan dat de uitvoering en het onderhoud kunnen worden bekostigd uit de post Jeugdraad. Hiermee hoopt men ook een inspirerend signaal af te geven aan anderen.