Datum: 15-08-2020 - 10:41
07
me
'20
Gemeentelijke parkeerterreinen en toegangsweg Langevelderslag ook komend weekend afgesloten in Noordwijk en Noordwijkerhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Gemeentelijke parkeerterreinen en toegangsweg Langevelderslag ook komend weekend afgesloten.

De gemeente Noordwijk neemt dit weekend weer verschillende maatregelen om recreanten te ontmoedigen te komen. Ze gelden van vrijdagochtend 8 mei tot en met maandagochtend 11 mei. Blijf Thuis is nog steeds het devies in deze tijd van corona. Alle gemeentelijke parkeerterreinen in de gemeente Noordwijk zijn dicht. De gemeente gebruikt betonblokken daar waar dat kan. Het gaat daarbij om 2.000 parkeerplaatsen die niet meer beschikbaar zijn...

Weg naar Langevelderslag dicht:
De weg naar Langevelderslag gaat opnieuw dicht. Verkeer kan dus niet meer doorrijden naar het parkeerterrein. Dat scheelt een ritje. En zorgt er tevens voor dat het onmogelijk is om in de berm te parkeren.

Aanvullende maatregelen:
Komen er ondanks alle oproepen en de ontmoedigingsmaatregelen toch teveel recreanten op de bollenvelden, de stranden, duinen en de boulevards, af dan kunnen aanvullende maatregelen genomen worden.

In het vizier
Noordwijk heeft daarvoor een aantal aandachtsgebieden in het vizier. In oplopende mate kunnen wegen en gebieden afgesloten worden. De lijst staat hieronder.

Coronabesmettingen voorkomen
Alles op alles om te voorkomen dat te veel mensen, te dicht op elkaar samenkomen en niet meer naar de richtlijnen van de coronabestrijding kunnen handelen. Ook de komende periode blijft dit nog steeds topprioriteit.

Overzicht van de locaties die vanaf vrijdagochtend 8 mei 2020 dicht zijn

De parkeerplaatsen waar het om gaat:
Oosterduinse Meer - in Noordwijkerhout
Wantveld - in Noordwijk aan Zee
Vuurtorenplein - in Noordwijk aan Zee
Palaceplein - in Noordwijk aan Zee
Koningin Astridboulevard - parkeerkoffer Noord - in Noordwijk aan Zee
Koningin Astridboulevard - parkeerkoffer Zuid - in Noordwijk aan Zee
Duindamseslag - in Noordwijk aan Zee
de 2 oostelijke parkeerkoffers aan de Randweg net voorbij de Duindamseslag
Langevelderslag

Aandachtslocaties waarop gemeente direct kan ingrijpen:
Er zijn verschillende aandachtslocaties waarop de gemeente direct kan ingrijpen:

Koningin Wilhelmina Boulevard
Vogelaardreef/Kapelleboslaan
Randweg
Duinweg
Leeweg/Bronsgeesterweg
Westeinde (bollenvelden)

Zodra het nodig is wordt er afgesloten. Het gaat om maatwerk op deze locaties. De afsluitingen vinden op slimme plekken plaats zodat er gemakkelijk en verkeersveilig gekeerd kan worden. Voor bestemmingsverkeer blijven bestemmingen uiteraard bereikbaar.

Oproep aan motorrijders en fietsers
De gemeente roept fietsers en motorrijders opnieuw op om niet samen de weg op te gaan. Afgelopen weekend waren er teveel groepen aan het rijden.

Wat betekent dit voor inwoners?
Ook inwoners wordt opgeroepen om thuis te blijven en drukke plekken te vermijden. Inwoners kunnen natuurlijk een frisse neus halen op het strand, als ze ten minste de coronarichtlijnen naleven. Alle woningen zijn bereikbaar. Voor inwoners is parkeren op het Jan Kroonsplein, de Maarten Kruystraat en in de Vomar parkeergarage nog mogelijk.

Noordwijk aan Zee
Winkelen in Noordwijk aan Zee lijdt niet onder dit pakket. De parkeerterreinen bij de winkelgebieden in Noordwijk aan Zee zijn namelijk gewoon geopend. Kom langs en hou daarbij de coronarichtlijnen in acht. In dien nodig herinneren stewards het winkelend publiek aan de coronavoorschriften. Op voor een verantwoorde Noordwijk OpenUp.