Datum: 04-06-2020 - 11:18
03
me
'20
Familie zingt verjaardagslied op afstand voor de 80-jarige Mart van den Burg in Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Familie zingt verjaardagslied op afstand voor de 80-jarige Mart van den Burg. (foto's+filmpje)

Ook het vieren van verjaardagen zit er helaas door de coronacrisis even niet in, heel jammer voor alle jarigen onder ons en zeker als je een mooie mijlpaal bereikt. Zo ook voor Mart (Martien, Tinus) van den Burg die vandaag 3 mei zijn tachtigste verjaardag mag vieren, maar helaas toch geen feessie kan geven. De broers en zussen en andere familie van Mart wilden het 'Je wordt maar één keer tachtig in je leven' ...

niet zo maar voorbij laten gaan en hem op deze heugelijke dag toch, weliswaar op afstand, feliciteren met zijn verjaardag. De familie van den Burg (u weet wel.... met de bijnaam 'Neut') verzamelde zich op zondagochtend op 1,5 meter afstand van elkaar onder het balkon van Mart en Elly op de Campus.

De jarige Mart werd opgebeld om even op het balkon te komen staan, want er stond hem daar een verrassing te wachten. En aan zijn reactie te zien was Mart echt blij verrast en genoot hij samen met echtgenote Elly van het lied met een tekst speciaal voor hem geschreven en toegezongen door alle aanwezigen.

Aad Duivenvoorden van Shantykoor 't Bollenhart was opgetrommeld om gezelschap te begeleiden op accordeon. Na het verjaardagslied voor Mart werd er natuurlijk afgesloten met de Noordwijkerhoutse Wals.

Een passend lied.... want Mart is een echte BNer (bekende Noordtukkerhouter). Fanatiek visser bij de Arnoud, tonknuppelaar tijdens de kermis van het eerste uur, winnaar als Tinus de Behanger bij het Tonneprossen, Boer bij de Kaninefaaten en jarenlang vrijwilliger geweest bij de NSL en dan vergeten we vast nog veel meer.

Mart ook namens de redactie van BON van harte gefeliciteerd met je tachtigste verjaardag en hopen we je gauw weer te kunnen zien in het durrep.

Foto's BON. Filmpje onderbuurman Tinus de Ridder.